Hyppää sisältöön

Valmismatka voi olla myös omatoiminen – Aurinkomatkat panostaa kaupunkipaketteihin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 12.10.2012
Tiesitkö, että omatoimimatkaan voi yhdistää valmismatkan turvallisuuden? Lento- ja hotellipaketit tarjoavat vaivattoman ratkaisun kaupunkilomailijalle.

Valmismatkan ei tarvitse olla ryhmämatka

Helppoutta ja turvallisuutta arvostavat omatoimimatkailijat valitsevat yhä useammin matkanjärjestäjien lento- ja hotellipaketin. Reissu tehdään edelleen omilla ehdoilla ilman opaspalveluja, mutta ongelmatilanteissa tarjolla on matkanjäjestäjän tuki.

Valmismatka ei siis automaattisesti tarkoita ryhmämatkaa. Kohteena voi olla yhtä lailla kaupunkikohde tai aurinkoranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatkailijan tärkein etu lento- ja hotellipaketissa on valmismatkalaki, joka suojelee kuluttajaa yllättävissä tilanteissa. Jos lentoyhtiö menee yllättäen konkurssiin tai tuhkapilvi jättää reissaajat jumiin, on matkanjärjestäjän vastuulla huolehtia pakettimatkailijasta.

Lain tuoman turvan lisäksi paketoinnin etuihin kuuluu myös varausvaiheen vaivattomuus. Aikaa säästyy, kun kaikki palvelut voi varata kerralla samasta paikasta. Muutamalla klikkauksella matkaan voi liittää erilaisia lisäpalveluja kuten retkiä, kaupunkikiertoajeluja tai konserttilippuja. Myös lentokenttäkuljetusten varaus onnistuu jo kotisohvalta käsin.

Helppous houkuttelee

Esimerkiksi hiljattain nettihakupalvelunsa uudistanut Aurinkomatkat tarjoaa rannoille suuntautuvien pakettimatkojen lisäksi omatoimisia lento- ja hotellipaketteja myös kaupunkikohteisiin. Verkkosivujen lisäksi varauksen voi tehdä puhelimitse tai piipahtamalla matkatoimistossa.

– Oman maun mukaan räätälöidyn lento- ja hotellipaketin voi varata helposti verkosta määrittämällä haluamansa tähtiluokituksen tai menolennon lähtöajan, kertoo Aurinkomatkojen myynnin kehityspäällikkö Minna Pyykölä.

Kohteita löytyy ympäri maailmaa, mutta innokkaimmin suomalaismatkailijat suuntaavat Euroopan suurkaupunkeihin sekä New Yorkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosituimmat lento- ja hotelli –kohteet Top 5

1. Berliini
2. Pariisi
3. Rooma
4. New York
5. Reykjavik

Lähde: Aurinkomatkat
Kuva: Flickr / jiuguangw

Lue lisää ja osallistu Aurinkomatkojen kilpailuun