Hyppää sisältöön

Tämä mies vie 30 suomalaista bussilla Bangkokista Koreaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.12.2012
Pikavuoro maailman ympäri -bussiseurue on taas tien päällä. Tällä kertaa matkustetaan Bangkokista Busaniin.

Tekeekö suomalaisbussi ennätyksen?

Huimapäiset suomalaiset ovat taas tien päällä: Pikavuoro maailman ympäri -bussiretkue on jatkanut maailmanvalloitustaan Thaimaasta.

Bangkokista 24-vuotiaan Ajokki Royalin kyytiin nousi noin 30 henkilön suomalaisporukka, joista peräti kahdeksan on vanhoja Pikavuoro-konkareita. Tuttuun tapaan menopeliä ohjastaa pikavuorokippari Jani Laine.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Haluan tehdä Ajokki Royalista ensimmäisen linja-auton, joka on matkustanut koko maailman ympäri. Periksi ei anneta, sanoo Laine.

Tähän mennessä kulkupeli on matkannut jo yli kymmenessä maassa kolmella mantereella.

Ajokki jaksaa porskuttaa

Viimeiset kuukaudet Laine on viettänyt Malesian Melakassa, jossa Ajokki Royalille on tehty perusteelliset kunnostustoimenpiteet ikkunanvaihdoista pintamaalaukseen.

– Testikilometrit on ajettu ja kunto vaikuttaa nyt lupaavalta. Myönnettävä kuitenkin on, että jos tuon ikäisestä bussista haluttaisiin oikeasti hyvä, menisi vaihtoon kaikki paitsi avaimenperä, arvioi Laine bussinsa nykytilannetta.

Ensimmäistä kertaa Ajokin kyytiin hypännyt pikavuororeportteri Mirka Karvonen on viimein tavannut Jani Laineen, Salon kuuluisimman huimapään. Onpa Mirka päässyt jo kuuraamaan menopelin ikkunatkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Kippari on juuri niin lehmänhermoinen, sydämellinen ja korrekti, kuin vain voi toivoa. Pilke kuskin silmäkulmassa saa odottamaan reissua entistä suuremmalla mielenkiinnolla, Mirka raportoi.

Matkaa tehdään Thaimaasta Kambodzhan, Laosin ja Kiinan kautta Etelä-Korean Busaniin, joka on reissun viimeinen etappi Aasiassa. Ensi vuonna bussimatka jatkuu Pohjois-Amerikasta käsin – takaisin Suomeen bussivanhuksen kuljettajineen on tarkoitus saapua vasta vuonna 2014.

Haluatko pysyä kärryillä Pikavuoron liikkeistä? Seuraa Pikavuoro maailman ympäri -blogia! Reaaliaikaisia kuulumisia löytyy myös Pikavuoron Facebook-sivulta ja Twitter-tililtä.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Kalle Jokinen