Hyppää sisältöön

Kuinka käy suomalaisbussille eksoottisessa Etelä-Amerikassa?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.07.2013
Pikavuoro maailman ympäri starttaa taas syksyllä. Tällä kertaa vuorossa on ajomatka läpi Etelä-Amerikan - tiedossa siis kenties koko matkan jännittävin etappi!

Bussilla ympäri maailman – edessä Etelä-Amerikan haasteet

Pikavuoro maailman ympäri lähtee syksyllä kohti ehkäpä jännittävintä etappia matkallaan. Alkuvuodesta 2011 Ajokki Royal -bussi lähti matkalle Suomesta Bangkokiin mukanaan innokas joukko suomalaisia matkalaisia. Ensimmäisen etapin jälkeen on jo ehditty huristella tuhansia kilometrejä Aasiassa ja Australiassa. Nyt vuorossa on eksoottinen Etelä-Amerikka.

30.10. alkavalla Pikavuoro-etapilla on tarkoitus ajaa kolmessa kuukaudessa noin 9 000 kilometriä läpi Etelä-Amerikan Chilen pääkaupungista Santiagosta Bolivian, Perun ja Ecuadorin kautta Kolumbiaan asti. Mukaan on ilmoittautunut jo hyvä joukko seikkailunhaluisia suomalaisia, mutta mukaan mahtuu vielä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Amerikkaan Ajokilla tai ilman

Tällä hetkellä Ajokki odottelee laivausta Malesiassa, josta se on tarkoitus kuljettaa Singaporen kautta Tyynen valtameren yli Chilen San Antonioon.

Matkaa vetävän pikavuorokippari Jani Laineen kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa Ajokki Royalille koko maailman ensimmäisen kaikki maanosat kiertäneen linja-auton status, mutta aivan itsestäänselvää projektin onnistuminen ei ole.

Erityisesti valtamerten yli laivaaminen on haastavaa ja kallista, ja sunnuntaisessa infotilaisuudessa kippari Laine väläytti myös mahdollisuutta, että mikäli vastaan tulee liian suuria ongelmia laivauksen kanssa, on mahdollista, että Etelä-Amerikan etappia varten ostettaisiin erillinen bussi paikan päältä. Tällöin Ajokki jäisi Malesiaan odottelemaan seuraavia seikkailuja ja päätyisi mahdollisesti myöhemmin jatkamaan matkaa Pohjois-Amerikasta.

Laivauksen haasteet eivät kipparia kuitenkaan liikaa jarruttele. Laine on kokenut aikaisemmillakin etapeilla yllättäviä käänteitä ja samalla sisulla on tarkoitus selättää myös matkan toistaiseksi eksoottisimmat seudut.

– Teen Etelä-Amerikan matkan vaikka yksin moottoripyörällä, sanoo Laine.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin Ajokki ollaan jouduttu korvaamaan laina-autolla Australiassa, jossa paikalliset viranomaiset eivät myöntäneet bussille ajolupaa satamaa pidemmälle. Mantereella se kuitenkin piipahti, joten karttarasti Australiasta on kuitattu.

PIkavuorokippari Jani Laine

Ajokin kyyti houkuttelee uusille matkoille

Sunnuntain infotilaisuudessa oli paikalla myös paljon edellisillä etapeilla mukana olleita kasvoja, jotka odottavat jo pääsevänsä taas Ajokin kyytiin. Etelä-Amerikan matkaa innolla odottavat Tuula ja Christer Karlsson olivat mukana myös aivan ensimmäisellä Pikavuoro Bangkokiin -etapilla.

– Pikavuoron kaltaisen ryhmämatkan olevan ehdottoman mainio tapa tutustua uusiin paikkoihin. Lisäksi bussilla matkan taittaminen tarjoaa joustavuutta, kun reittisuunnitelma ei ole kiveen hakattu, toteaa paljon matkustanut pariskunta.

Myös matkaseuraa Karlssonit ylistävät: erilaisista ihmisistä koostuva joukko jakaa kuitenkin yhteisen intohimon matkustamiseen ja terveen seikkailuhengen.

Tuula ja Christer kehuvat myös Ajokkia sen matkustusmukavuuden vuoksi, sillä tilaa on runsaasti, mikä osoittautuu etenkin pitkillä ajomatkoilla tarpeelliseksi ominaisuudeksi.

Matkalle ehtii vielä mukaan

Kutkuttaako mieltäsi ajatus seikkailusta läpi jännittävän Etelä-Amerikan hyvässä seurassa ja takuulla ainutlaatuisessa kulkupelissä? Tässä joukossa voit kokea jotain täysin pakettimatkoista poikkeavaa! Lue lisää blogista ja ota nopeasti yhteyttä Jani Laineeseen, niin ehdit vielä mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon Pikavuoro maailman ympäri -blogissa seurataan matkan kulkua tälläkin kertaa tiiviisti ja kerromme kaikki käänteet säännöllisesti myös kotiyleisön iloksi.

>> Katso Pikavuoron tuoreimmat kuulumiset blogista

>> Varaa lippusi Etelä-Amerikan etapille täältä!

Anni Moilanen