Hyppää sisältöön

Näin yllätät mielitiettysi ystävänpäivänä – ideoita kolmeen kaupunkiin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.02.2014
Mietitkö miten muistaisit omaa rakastasi ystävänpäivänä? Yllätä kumppanisi kotimaassa tai anna lahjaksi lupaus yhteisestä lomasta.

1. Jääveistoksia Helsingissä

Vaihda viikkosiivous ja aamupuuro rentouttavaan hotelliyöhön Helsingissä. Ystävänpäiväviikonloppuna Helsingissä voi tutustua tapahtumatarjontaan tai vaikka nauttia teemamenuista kaupungin eri ravintoloissa.

Katajanokalla sijaitseva Rakkauden silta on avaamisensa jälkeen todistanut monia romanttisia kohtaamisia. Kiinnittämällä lukon sillan kaiteeseen sinetöit romanttiset aikeesi mielitiettysi kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotel Kämpissä ovat yöpyneet niin valtionpäämiehet kuin rokkistaratkin. Hotellin yhteydessä sijaitseva Palace Kämp Day Spa tarjoaa hemmotteluhetkiä pariskunnan molemmille osapuolille.

Shoppailu Helsingin Design Districtillä on varmasti ainakin naisten mieleen. Illan hämärtyessä voi tehdä retken Korkeasaareen, joka isännöi ystävänpäiväviikonloppuna Art Meets Ice –jäänveistokilpailua. Yli 30 000 kiloa jäätä muuttuu tapahtuman aikana taiteeksi.

GLO Hotel Art sijaitsee keskellä Helsingin Design Districtiä 100 vuotta vanhassa Art Nouveau -rakennuksessa, jonka miljöö ja taidekokoelma virittävät romanttiseen tunnelmaan. Mikäli energiaa riittää, voi illalla pistäytyä vaikkapa Korjaamolla järjestettäviin We Love Helsinki -ystävänpäivätansseihin.

2. Ranskalaisia suudelmia Pariisissa

Ystävänpäivälahjaksi voi antaa myös lupauksen tulevasta – entä jos suuntaisitte lomalle romantiikan pääkaupunkiin Pariisiin? Varasta ranskalainen suudelma Seinen rannalla tai suunnatkaaa ostoksille Marais’n kaupunginosassa sijaitsevalle Vieille du Temple -ostoskadulle.

Myös Pariista löytyy rakkauden silta, Pont des Arts, johon voi jättää pariskunnan nimellä ja päivämäärällä varustetun lukon. Eiffel-tornin kupeessa sijaitseva hotelli Le Marquis Eiffel tarjoaa romanttiset puitteet lomailuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pieni ranskalainen kylä Saint-Valentin on saanut nimensä rakkauden suojeluspyhimyksen mukaan. Ystävänpäivän koittaessa talot ja puutarhat koristellaan punaisin sydämin ja rakastavaiset voivat kiinnittää rakkausviestejä lupausten puuhun. Kylän sydämessä sijaitsevassa valtavassa teltassa ystävänpäivää juhlitaan aina myöhään yöhön saakka.

3. Toivomus ikuisesta rakkaudesta Roomassa

Ikuiseksi kaupungiksi kutsuttu Rooma sopii loistavasti romanttisen loman kohteeksi. Kaunis historiallinen keskusta on kuin suuri ulkoilmamuseo, ja ravintolat ja kahvilat ympäröivät kaupungin upeita piazzoja.

Nuorekkaat ja trendikkäät Trasteveren, Campo dei Fioren ja Testaccion kaupunginosat ovat puolestaan täynnä kiinnostavia kulttuurikohteita sekä muodikkaita kauppoja ja baareja. Hotelli Residenza Motezitorio sijaitsee upealla paikalla aivan Trevin suihkulähteen ja Espanjalaisten portaiden tuntumassa. Muista heittää kolikko suihkulähteeseen ja toivoa!

Lähde: Hotels.com