Hyppää sisältöön

Tiesitkö miten Lonely Planet sai alkunsa? Legendaarinen reissu uusiksi 40 vuoden jälkeen

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.07.2013
Matkaopaskirjasarja juhlii 40-vuotista taivaltaan toisintamalla legendaarisen matkan.

Sama reissu 40 vuotta myöhemmin

Useimmat matkailijat tuntevat matkaopasjätti Lonely Planetin, mutta tiesitkö miten kirjasarja sai alkunsa? Vuonna 1972 nuori pariskunta Tony ja Maureen Wheeler lähtivät ikimuistoiselle matkalle Lontoosta päämääränään kaukainen Australia. Minibudjetilla matkustaneella pariskunnalla oli menopelinään pikkurahalla ostettu tila-auto.

Koska pariskunta oli kokenut informaation hakemisen hankalaksi, keräsivät he matkan päätteeksi muistiinpanonsa yhteen. Reissun tuloksena syntyi ensimmäinen Lonely Planet -matkaopas Across Asia on the Cheap.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

40 vuotta kirjan julkistamisen jälkeen kaksi Lonely Planet Traveller -lehden toimittajaa sekä yksi valokuvaaja tekevät parhaillaan Wheelereiden aikoinaan taittamaa matkaa Lontoosta Sydneyyn. Christa Larwood, Oliver Smith ja Matt Munro aloittivat reissun Iso-Britanniasta toukokuussa.

Lonely Planet tekee saman matkan 40 vuoden jälkeen

Matkan aikana on tarkoitus hyödyntää 40 vuoden aikana kehittynyttä teknologiaa: nyt reissua voi seurata lehtiartikkeleiden lisäksi myös blogipostausten, sosiaalisen median ja videoiden kautta.

>> Seuraa eri mantereiden halki kulkevaa matkaa

Lue myös: Nämä ovat Lonely Planetin perustajan suosikkikohteet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Lonely Planet
Kuvat: Matt Munro