Hyppää sisältöön

Suomalaisten ostointo huipussaan – tätä Virosta haetaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.04.2012
Kaupan liiton kyselyn mukaan suomalaiset jaksavat edelleen rahdata viinaa Virosta.

Suomalaiset jaksavat rahdata viinaa Virosta

Kaupan liiton teettämä kysely paljastaa, että viina on edelleen suosittu tuliainen Viroon matkustavien suomalaisten keskuudessa. Viimeisen vuoden aikana jopa 84 prosenttia eteläisen Suomen aikuisväestöstä toi alkoholia Virosta Suomeen. Vilkas kauppa näkyi myös matkanjärjestäjien ja alkoholimyymälöiden tarjoamien kuljetus- ja varastointimahdollisuuksien suosiona.

Eniten alkoholia Virosta tuovat kyselyn perusteella 46-55-vuotiaat sekä alle 25-vuotiaat suomalaiset. Alkoholintuonti kiinnostaa tyypillisimmin miehiä, palkansaajia ja lapsiperheitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyselyn mukaan jopa puolelle vastaajista yleisin syy matkustaa Viroon on alhaisempi hintataso. Viime vuonna suomalaisten kulutus Virossa nousikin 19 prosenttia kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Alkoholin lisäksi hintatietoiset suomalaiset hakevat Virosta esimerkiksi kampaamo-, kylpylä- ja apteekkipalveluita.

Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenojan mukaan Viron matkailu on arkipäiväistynyt.

– Kun matkat Tallinnaan ovat nopeita ja helppoja, viikonloppuostosten teko siellä on lähes yhtä vaivatonta kuin automatka läheiseen ostoskeskukseen. Tämä näkyy ennen kaikkea uusmaalaisten matkailussa, Kurjenoja arvioi.

Kyselyyn vastasi 2 151 vähintään 18-vuotiasta kuluttajaa.

Kuva: Flickr / archer10 (Dennis) OFF

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen