Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Särkänniemen delfinaario lopetetaan – delfiinien kohtalo epävarma

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen delfinaarion sulkemisesta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 27.10.2015
facebook   whatsapp

Syynä kannattamattomuus ja asenneilmaston muutos

Tampereella sijaitsevan Särkänniemen huvipuiston delfinaario lopetetaan kannattamattomana. Delfinaariossa ei järjestetä enää näytöksiä, vaan jatkossa Särkänniemellä keskitytään eläinten siirtoon liittyviin valmisteluihin, kertoo Yleisradio.

Tampereen Särkänniemi Oy:n mukaan lopettamispäätös oli välttämätön huvipuiston toiminnan sekä alueen kehittämisen kannalta.

– Delfinaariotoiminnan taloudellinen kannattamattomuus ja yleinen asenneilmaston muutos eivät ole uusia ilmiöitä vaan ne ovat kehittyneet vuosien kuluessa. Ensisijaista on nyt, että eläinten loppuelämä turvataan parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman Yleisradion haastattelussa.

Särkänniemi uutisoi syyskuussa 2015 aloittaneensa yt-neuvottelut delfinaarion vähentyneen kävijämäärän vuoksi.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan toistaiseksi tiedossa ei ole delfiineille sellaista luotettavaa “vanhainkotivaihtoehtoa”, jota on ehdotettu keskusteluissa. Siitä syystä Särkänniemen neljä pullonokkadelfiiniä tullaan siirtämään joko toimivaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen.

Uusi paikka ei ole vielä tiedossa, vaan se on yhä selvityksen alla. Delfiinien muuttoa kaavaillaan tapahtuvaksi kevään 2016 aikana.

Lähde: Yleisradio
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.