Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa oman ravintolansa Helsinki-Vantaalle
Ravintoloita neljällä eri alueella
Seuraavaa ravintolapäivää vietetään 17. elokuuta 2014. Tällä kertaa ravintolan voi pistää pystyyn myös Helsinki-Vantaan lentokentälle.
– Ravintolapäivän ideana on pitää hauskaa, jakaa uusia kokemuksia ja nauttia yhteisestä ympäristöstä. Matkailussa on samat elementit. Mietimmekin, miksei Helsinki-Vantaa voisi olla yksi ravintolapäivän näyttämöistä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.
Lentoasema-alueella on neljä eri pistettä, joihin ravintolapäivän osallistujat voivat perustaa pop up -ravintolansa. Osa ravintolapaikoista sijaitsee lentoaseman terminaalissa lähtöporttialueella turvatarkastuksen toisella puolella.
Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan porttialueelle perustettaviin ravintoloihin, joita mahtuu mukaan korkeintaan kymmenen. Porttialueelle perustettavissa ravintoloissa voi toimia yhdessä enintään 2 henkilöä, joista ainakin toisella tulee olla hygieniaosaamistodistus.
– Erikoisjärjestelyistä huolimatta ravintolapäivä sujuu lentoasemalla kuin missä tahansa muualla. Yksityishenkilöt pystyttävät ravintolansa ja tarjoilevat herkullisia annoksia asiakkailleen. Olemme tiettävästi maailman ensimmäinen lentoasema, jossa vietetään ravintolapäivää, Haapasaari sanoo.
Ensimmäinen ravintolapäivä järjestettiin toukokuussa 2011. Tapahtuma alkoi Suomesta ja se on kasvanut maailman suurimmaksi ruokafestivaaliksi, jota vietetään neljä kertaa vuodessa sadoissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Ravintoloita on perustettu ravintolapäivänä puistoihin, koteihin ja toreille.
Jos haluat perustaa ravintolan lentoasemalle ravintolapäivänä, katso tarkemmat ohjeet Finavian verkkosivuilta.
Lähde ja kuva: Finavia