Hyppää sisältöön

Onko tämä oudointa mitä lentokoneen vessassa voi harrastaa?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.04.2012
Taiteilija Nina Katchadourian ottaa itsestään kuvia lentokoneen vessassa flaamilaisten taideteosten tyyliin.

Vessa varattu, kuvaukset kesken

Tapa se on tämäkin kuluttaa pitkiä lentoja: yhdysvaltalainen taiteilija Nina Katchadourian ottaa itsestään valokuvia lentokoneen vessassa inspiraationaan 1400-luvun flaamilaiset taideteokset. Kamerakännykällä otetut kuvat ovat osa taiteilijan laajempaa Seat Assignment -projektia.

Verkkosivuillaan Katchadourian kertoo saaneensa erikoisen ideansa lentokoneen vessassa vuonna 2010, jolloin hän spontaanisti asetti wc-istuimen paperisuojan päähänsä ja otti itsestään valokuvan – vain huomatakseen sen muistuttavan flaamilaisia potretteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katchadourian päätti jatkaa projektiaan 14-tuntisella lennolla San Franciscosta Aucklandiin käyttäen apunaan kulloinkin saatavilla olevia tarvikkeita kuten vessapaperia tai omaa huiviaan. Useamman vessareissun jälkeen taiteilijalla oli koossa kokonainen kuvasarja.

Katchadourianilla on myös mielenkiintoinen yhteys Suomeen – taiteilijan kotisivut kertovat naisen viettäneen lapsuuden kesänsä Suomen saaristossa, jossa hän edelleen lomailee vuosittain. Katchadourianin Suomi-aiheinen valokuvanäyttely on ollut esillä Turun taidemuseossa vuonna 2006.

Katso flaamilaistyyliset vessapotretit Katchadourianin kotisivuilta.

Lähde: Huffington Post
Kuva: Flickr / Hunter-Desportes