Hyppää sisältöön

Nuudeleita vessanpöntöstä – nämä ovat maailman omituisimmat ravintolat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 06.05.2012
Kondomeja, vessanpönttöjä ja hautajaistunnelmaa - tällaisia ovat maailman erikoisimmat ravintolat.

Viisi omituista ravintolaa maailmalla

Ruokarutiineihin kyllästyneellä riittää valinnanvaraa. Haluatko nauttia nuudeleita vessanpöntöstä käsin tai kenties mieluummin illastaa hautajaistunnelmassa? Kokeile jotain brittiläisen matkailulehti Wanderlustin listaamista erikoisista teemaravintoloista.

1. The Modern Toilet, Taiwan
Herkullisten ruokien ohessa aimo annoksen vessahuumoria tarjoilevassa Modern Toilet -ravintolassa ei kannata menettää ruokahaluaan, vaikka ateriat tarjoillaankin pienissä vessanpöntöissä – se kuuluu hauskaan konseptiin. Myös asiakkaat nauttivat ruokansa pöntöillä istuen. Suosittu ketju on levinnyt ympäri Taiwania ja jopa Japaniin ja Hongkongiin saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Eternity, Ukraina
Ukrainan Truskavetsissä turisteja houkutellaan paikallisen hautausurakoitsijan perustamalla arkkuravintolalla. Eternity-niminen ruokapaikka on sisustettu hautajaisaiheisella rekvisiitalla, kuten arkuilla ja seppeleillä, ja inspiraatiota tuonpuoleisesta on haettu myös annosten nimiin.

3. Cabbages and Condoms, Thaimaa
Ruokatarjoilun ja ehkäisyvalistuksen yhdistävä Cabbages and Condoms -ravintola tarjoaa jotain uutta kokeneellekin Thaimaan-kävijälle. Bangkokissa sijaitseva ravintola on koristeltu kondomeilla ja sen tuotto menee perheneuvonnan ja ehkäisyvalistuksen kehityksen tukemiseen. Hupaisassa ravintolassa voi törmätä jopa kondomi päässä työskentelevään tarjoilijaan.

4. Guolizhuang, Kiina
Varaudu syömään penistä tässä kiinalaisravintolassa, sillä sitä nimittäin on tarjolla osana jokaista ateriaa. Pekingissä sijaitsevasa ravintolassa lautaselta saattaa löytyä koiran, aasin tai vaikkapa hylkeen elimiä – valinnanvaraa riittää.

5. Izakaya Kayabuki, Japani
Japanilainen ravintoloitsija on keksinyt varsinaisen neronleimauksen: kun lemmikkiapinat hoitavat tarjoilun, säästyy palkkakuluissakin pitkä penni. Kukoistava bisnes toimii myös ruokailijoiden kannalta – näppärille apinatarjoilijoille kun kelpaavat tipiksi soijapavut.

Lähde: Wanderlust
Kuva: Flickr / riNux

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen