Hyppää sisältöön

Näitä paikkoja Google ei halua sinun näkevän

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.04.2012
Googlen kartoista löytyy sensuroituja sopukoita - aina ei ole selvää miksi.

Näin Google sensuroi

Googlen satelliittikuvissa on TruTV.com-sivuston laatiman listan mukaan sensoroitu esimerkiksi kohteita, joihin liittyy terroriuhka, sekä ydinvoiman kaltaisiin kiistanalaisiin toimiin liittyviä paikkoja. Kartalta on häivytetty myös muun muassa New Yorkin osavaltiossa sijaitseva korkeimman turvallisuusluokan vankila ja NATO:n lentotukikohta Saksassa.

Suljettuna valtiona tunnettu Pohjois-Korea pitää Googlen kartoilla niin ikään matalaa profiilia. Vaikka maa löytyy kartalta, ovat sen moottoritiet, kadunnimet ja muut tiedot visusti piilossa. Yhtä piilotettu on Irakin Babylon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osa Googlen häivyttämistä kohteista ovat mysteerejä. Karttojen epäilyttävät mustat aukot ovatkin saaneet innokkaimmat keksimään salaliittoteorioita.

Mitä ihmettä, mikä täällä on salaista?

Listalle on päätynyt myös muutamia ihmetystä herättäviä kohteita: TruTV kummastelee esimerkiksi Mazdan harmittoman ralliradan piilottamista Kalifornian Salinasissa sekä Ranskan Reimsin ja Hollannin Volkelin lentotukikohtien häivyttämistä kartalta. Onpa osansa karttarauhasta saanut myös rikkaan venäläisen toimitusjohtajan tilukset sekä öljy-yhtiöiden toimitilat.

Maailmanlaajuisen KFC-pikaruokaketjun logossa esiintyvän yrityksen perustajan Henry David ”Colonel” Sandersin kasvot on myös piilotettu, sillä kukaan tunnistettava henkilö ei saa vilahtaa Googlen kuvissa.

Lähde: TruTV.com
Kuva: Flickr / ellenm1