Hyppää sisältöön

Näin nolosti britit mokasivat – osasivat nimetä neljä pääkaupunkia

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.04.2012
Olisikohan briteillä karttakirjan oston paikka? Kyselyn mukaan keskiverto britti osaa nimetä vain neljä pääkaupunkia.

Mikä onkaan Skotlannin pääkaupunki, miettivät britit

Ovatkohan britit ottaneet joukolla päiväunia maantiedontunneilla? Verkkomatkatoimisto Sunshine.co.uk:n laatiman kyselyn mukaan keskiverto britti osaa nimittäin nimetä vain neljä pääkaupunkia – joista yksi on Lontoo. Kyselyyn vastasi 1 318 aikuista englantilaista.

Suuri osa surkeasti pärjänneistä vastaajista osasi paikantaa pääkaupungit Englannin lisäksi ainoastaan Walesissa (Cardiff), Ranskassa (Pariisi) ja Italiassa (Rooma).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Brittien yleisimmäksi harhaluuloksi paljastui New York Yhdysvaltojen pääkaupunkina – oikea vastaushan on tietysti Washington D.C. Australian pääkaupungiksi puolestaan ehdotettiin Canberran sijaan Sydneya.

Oikeat pääkaupungit olivat kyselyyn vastanneilla briteillä hukassa myös Euroopassa. Mikäli vastaajia on uskominen, on Turkin pääkaupunki Ankaran sijaan Istanbul ja Espanjaa hallitaan Madridin sijaan Barcelonassa.

Kaikkein shokeeraavin yllätys oli kuitenkin brittien kyvyttömyys tunnistaa Edinburgh Skotlannin pääkaupunkina – vastaukseksi ehdotettiin hälyttävän usein Glasgow’ta.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / Serge Melki