Hyppää sisältöön

Maailmalla ihmetellään suomalaistapahtumaa: “Omituisin paikka syödä”

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.05.2012
Kansainvälinen CNNGo-matkailusivusto on kiinnittänyt huomiota viikonloppuna vietettyyn Ravintolapäivään.

Ravintolapäivä herättää huomiota – erikoinen ruokakokemus

CNNGo.com listasi hiljattain suomalaiskeksintö Ravintolapäivän oudoimmaksi paikaksi syödä. Ravintolapäivän lisäksi maininnan ansaitsivat muun muassa Taiwanin vessaravintola, merenalainen malediivilaisravintola sekä Ukrainan ravintolana toimiva jättimäinen hauta-arkku.

Matkailusivusto ihasteli Suomen “ravintoloita, jotka katoavat seuraavana päivänä”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolapäivän ydintiimiin kuuluvan Kirsti Tuomisen mukaan vuoden ikäisen projektin saama kansainvälinen huomio tuntuu hyvältä, muttei suinkaan ole itseisarvo.

– Kaikkein hienoimmalta tuntuu itse tapahtuma, onnistunut Ravintolapäivä. Lauantaina paikat olivat jälleen täynnä ihmisiä ja ruoka myytiin loppuun monessa paikassa, Tuominen kertoo Rantapallolle.

Tuomisen mukaan Ravintolapäivästä on kirjoitettu viime aikoina paljon myös Venäjällä sekä Saksan ja Puolan kaltaisissa eurooppalaismedioissa.

Yksivuotias Ravintolapäivä on menestys

Lauantaina viidennen kerran järjestettyyn Ravintolapäivään osallistui 711 ravintolaa 19 eri maassa. Vaikka tapahtumaa ei ole varsinaisesti puskettu eteenpäin, on se lähtenyt leviämään ihmisten innokkuuden myötä. Yllätyksiin tottunut tekijätiimi ei enää helposti häkelly osallistujamaiden määrän kasvaessa.

– Tällä kertaa mukana oli todella paljon lapsia – meille onkin kasvamassa upea uusi sukupolvi, jolle Ravintolapäivä on aivan normaalijuttu, Kirsti miettii.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirsti itse laskeskelee ehtineensä piipahtaa lauantaina noin 15 ravintolassa. Erityisesti mieleen jäi illan viimeinen etappi, Tervasaaren telttasauna, jonka mahtavasta mattolaituritunnelmasta pääsivät nauttimaan myös muun muassa Lontoosta, New Yorkista ja Tokiosta saapuneet vieraat.

Seuraavan kerran Ravintolapäivää vietetään sunnuntaina 19. elokuuta.

Lähde: CNNGo
Kuva: Ravintolapäivä / Roy Bäckström