Hyppää sisältöön

Kuolemia Kanarialla – kaksi vaellusturistia menehtyi samana päivänä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.05.2012
Kaksi englantilaista vaellusturistia kuoli Gran Canarialla saman päivän aikana.

Helleaalto liikaa vaeltajille

Gran Canarialla tapahtui viikko sitten sunnuntaina kaksi turistikuolemaa, kun 78- ja 74-vuotiaat brittimatkailijat menehtyivät ollessaan vaeltamassa erittäin kuumassa säässä. Kyse on kahdesta erillisestä eri puolilla saarta sattuneesta tapauksesta, kertoo Daily Mirror.

Englantilainen Wendy Richardson, 78, sai sydänkohtauksen Presa del Salto del Perron alueella, kun kaksituntisesta vaelluksesta oli kulunut noin 40 minuuttia. Naista ei yrityksistä huolimatta pystytty elvyttämään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kanariansaarille oli annettu hellevaroitus lämpötilan noustua 40 asteeseen. Saharasta virranneen lämpimän ilmavirran takia sää Kanarialla on ollut epätavallisen kuuma vuodenaikaan nähden.

Richards ei ollut ainoa, joka kärsi helleaallosta – myös toinen vaelluksella mukana ollut nainen sai sydänkohtauksen ja kolmas kärsi hengitysvaikeuksista. Noin 60-vuotiaat vaeltajat kuitenkin tokenivat tilanteesta.

Toinen kuolemantapaus sattui Barranco de Azuajessa saaren pohjoisosassa, kun Thomas Willoughby Chaffey, 74, putosi rotkoon ollessaan kävelyllä vaimonsa kanssa. Paikalle saapunut helikopteri ei onnistunut pelastamaan miestä.

Gran Canarian turismijohtaja Tomas Lorenzo on Daily Mirrorin mukaan kyseenalaistanut vaellusretket liian kuumalla säällä.

Lähde: Mirror Online
Kuva: Flickr / bortescristian

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen