Hyppää sisältöön

Laura Lepistö kertoo: tällaista oli Pohjois-Koreassa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.04.2012
Menestyksekäs luistelu-ura on vienyt Laura Lepistöä yllättäviinkin paikkoihin.

Pohjois-Korean matka herätti huomiota

Yksi erikoisimmista paikoista, jossa taitoluistelija Laura Lepistö on uransa aikana käynyt on suljettuna valtiona tunnettu Pohjois-Korea. Kansainvälisen Champions On Ice -organisaation järjestämään luistelunäytökseen osallistuneen Lepistön matka jakoi mielipiteitä.

Lepistö harmittelee asiasta syntynyttä mediakohua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Omat syyni osallistua tapahtumaan vääristyivät median pyörityksessä.

Matkan jälkeen luistelijatähti pahoittelikin julkisesti matkansa aiheuttamaa hämmennystä ja mielipahaa. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä luvan matkaan pyytänyt Lepistö kertoo olleensa reissussa puhtaasti urheilullisista syistä.

Tiukasti turismia säätelevä Pohjois-Korea on maa, jossa harvempi tosireissaajakaan on tullut käyneeksi. Erikoisista säännöistään tunnetussa maassa myös Lepistö joutui esimerkiksi luopumaan matkapuhelimestaan.

– Matkan tarkoitus oli osallistua luistelunäytökseen, joten paikan päällä ehdimme kiertää vain muutamia Pjongjangin nähtävyyksiä. Ihmiset olivat aasialaiseen tapaan ystävällisiä ja kohteliaita.

Lepistö kertookin huomanneensa, että kulttuurieroista huolimatta ihmiset ovat samanlaisia kaikkialla ja pitävät samanlaisista asioista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Haaveissa Aasian kiertomatka

Kisamatkojensa kohokohtana Lepistö pitää Vancouverin olympialaisia vuonna 2010.

– Olympialaiset olivat aivan oma sirkuksensa ja todella mahtava kokemus, Lepistö muistelee.

Luistelutähti on aina viihtynyt hyvin myös Japanissa ja muualla Aasiassa. Nuori nainen haaveileekin lähtevänsä seuraavaksi Aasian kiertomatkalle, jollaisia hänen ystävänsä ovat jo ehtineet toteuttaa Lepistön keskittyessä uraansa. Myös kiehtova Australia on vielä näkemättä.

– Olen päässyt matkustamaan paljon luistelun myötä, mutta kisamatkoilla tutuiksi tulevat yleensä lähinnä hotellit ja jäähallit.

Kilpajäiden jäädessä taakse Lepistö ei kuitenkaan ole valmis jättämään urheilumaailmaa.

– Olen opiskellut kauppatieteitä, mutta veri vetää urheilun pariin. Toivon, että töitä löytyisi tulevaisuudessa urheilun saralta.

Laura Lepistö hyvästelee luisteluyleisön esiintymällä Plan Jäägaalassa Espoon Barona Areenalla 19.4. Luistelua ja Suomen eturivin artisteja yhdistelevä hyväntekeväisyysgaala nähdään MTV3-kanavalla 21.4.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Mikko Toivonen / Plan Finland