Hyppää sisältöön

Kazakstanissa yllätyttiin – Borat nosti turismin nousuun

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.04.2012
Kazakstanissa ollaan myönnetty, että Borat-elokuva tuo maahan turisteja.

Kazakstan kiittää Boratia turisteista

Kun koomikko Sacha Baron Cohenin luomasta hahmosta kertova elokuva Borat julkaistiin vuonna 2006, kazakstanilaiset olivat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä. Varsin alkukantaisen kuvan Kazakstanista antavassa komediassa Cohenin hahmo on reportteri, joka lähetetään tutkimusmatkalle Yhdysvaltoihin.

Borat kiellettiin aikoinaan Kazakstanissa, mutta nyt mielipiteet maassa ovat muuttuneet. Elokuvan tuoma kyseenalainen julkisuus on nimittäin kääntynyt Kazakstanin voitoksi ja tuonut maahan runsaasti matkailijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kazakshtanin ulkoministeri Yerzhan Kazykhanov on Daily Mailin mukaan esittänyt parlamentissa julkisen kiitoksen Boratille.

– On Boratin ansiota, että turistit ovat löytäneet Kazakstanin. Elokuvan jälkeen myönnettyjen turistiviisumien määrä on kymmenkertaistunut, Kazykhanov iloitsee.

Borat-elokuvan innoittamina Kazakstaniin suuntaavat reissaajat voivat yllättyä – maasta löytyy nimittäin tyylikkäitä putiikkeja ja hotelleja. Luonnon rauhaa kaipaavat voivat harrastaa vaellusta ja tehdä ratsastusretkiä vuoristossa. Kaspianmeren rannalta löytyy myös lomakeskuksia.

Katso Rantapallon kohdeopas Kazakstaniin

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / Ken and Nyetta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen