Hyppää sisältöön

Hurja löytö Bulgariassa – syntyykö tästä vampyyriturismi?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 10.06.2012
Bulgariasta löytyneet "vampyyrien" luurangot ovat saaneet turistit innostumaan.

Vampyyriturismia Bulgariaan?

Bulgarian Sozopolissa tehty mielenkiintoinen arkeologinen löytö on herättänyt runsaasti huomiota: kahta keskiaikaista luurankoa oli puukotettu rintaan tavalla, jonka aikoinaan uskottiin estävän ruumiiden muuttumisen vampyyreiksi.

Pakanallisen tavan mukaan ruumiiden rintaan oli isketty rautakanki – kuolleiden kun pelättiin palaavan elävien keskuuteen verenhimoisina vampyyreina. Rautakangen uskottiin pitävän pahamaineiset tyypit kiltisti haudassaan, kertoo BBC.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt Bulgariassa halutaan Telegraphin mukaan ottaa kaikki irti matkailijoiden kiinnostuksesta vampyyriturismiin. Erityisesti Englannissa ja Saksassa on innostuttu löydöstä, mutta matkatoimistot ovat saaneet kyselyjä myös Yhdysvalloista ja Venäjältä.

Levinneen kiinnostuksen myötä historioitsijat ovat suunnitelleet laittavansa luurangot esille Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa sijaitsevaan kansallismuseoon. Erikoisia vampyyrinähtävyyksiä halutaan myös markkinoida mahdollisen turismibuumin aikaansaamiseksi.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen vampyyritapaus – epäilyttävien henkilöiden puukottaminen rintaan oli Bulgariassa yleistä aina viime vuosisadan alkuun saakka. Telegraphin mukaan maasta on löydetty jo noin 100 vastaavanlaista luurankoa.

Luurangon löytänyt arkeologi Bozhidar Dimitrov epäilee kyseessä olevan legendaarisen merirosvon Krivich Crookedin jäännökset.

Lähde: Telegraph, BBC
Kuva: Flickr / W140

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen