Hyppää sisältöön

Majoitu halvalla ja mukavasti – katso lista maailman parhaista hostelleista ja säästä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.01.2018
Maailman parhaat hostellit ovat persoonallisia, hyvin varustettuja ja mukavia majapaikkoja – näissä paikoissa säästät rahaa!

Hostellissa majoitut halvalla mutta mukavasti

Ensimmäinen mielikuva hostellista on monelle valtava ja sotkuinen makuusali täynnä ankeita kerrossänkyjä, joissa nukkuu vain parikymppisiä bilettäjiä pitkälle aamupäivään. Tämä ei kuitenkaan vastaa totuutta nykypäivän hostellista, sillä vaikka majapaikat ovat hyvin edullisia, hostellit ovat yhä trendikkäämpiä, siistimpiä ja käytännöllisempiä. Myös asiakaskunta on mielikuvia laajempaa, sillä hostellissa majoittuvat kaikenikäiset, ellei majapaikka ole asettanut tiettyä ikärajaa.

Hostelleja välittävä kansainvälinen Hostelworld-sivusto rankkaa maailman hostellit parhausjärjestykseen asiakkaiden arvostelujen perusteella. Hoscars-palkinnot jaetaan yli miljoonan vuosittaisen arvostelun pohjalta. Yksittäiset hostellit palkitaan seitsemässä eri kategoriassa, minkä lisäksi parhaat hostellit valitaan myös alueittain sekä koon mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Useimmat matkailijat etsivät majapaikkaa, jossa on kaikkein paras hinta-laatusuhde. Vuonna 2018 se on Hostelworldin miljoonan kävijän mukaan Vietnamin Da Latissa sijaitseva Dalat Friendly Fun -hostelli. Se muistuttaa perinteisiä mielikuvia kerrossänkyjen täyttämistä makuusaleista mutta tarjoaa erinomaiset palvelut matkailijoille.

Yhä useammat hostellit tarjoavat suurten makuusalien lisäksi myös yhden ja kahden hengen huoneita, joten hostellit sopivat mainiosti myös hotelleihin tottuneille matkailijoille.

Maailman parhaat hostellit kategorioittain

  1. Paras hinta-laatusuhde: Dalat Friendly Fun, Da Lat, Vietnam
  2. Parhaat tilat: Soul Kitchen, Pietari, Venäjä
  3. Paras tunnelma: 5 Terre Backpackers, Cincque Terre, Italia
  4. Paras sijainti: Sungate One, Madrid, Espanja
  5. Parhaat työntekijät: Jazz Hostel & Apartments, Bled, Slovenia
  6. Paras uusi hostelli: Faloe Hostel, Kota Kinabalu, Malesia
  7. Paras hostelliketju: Wombats, Wien, Itävalta

Lähde: Hostelworld
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää