Matkakokemuksia Gambiasta!
Olimme mieheni kanssa viikon lomareissulla Gambiassa tammikuun alussa 2017 ja täytyy sanoa, että siinä on kokemisen arvoinen matkakohde!
Gambia on pieni, erittäin köyhä Länsi-Afrikan valtio, mutta ihmisten iloisuus ja positiivinen elämänasenne on uskomaton.
Ilmasto on Suomesta talvimatkalle lähtevälle ihanteellinen n. +30 – 35 astetta ja aikaeron vaikutuksia ei kahden tunnin erolla huomaa.
Matkastamme teki täydellisen kuitenkin ihana, sydämellinen ja aidosti viihtyvyydestämme sekä turvallisuudestamme välittänyt paikallisoppaamme Mr. E. Sonko! Sonkon kanssa kiersimme Serrekundan markkinat, Senegalin safarin sekä tutustuimme paikalliseen elämäntapaan ja rentouduimme veneretkellä upeiden mangrovemetsien ympäröiminä. Yksi matkan sykähdyttävimpiä kokemuksia oli vierailu paikallisessa koulussa!
Mr. Sonko on virallinen paikallisopas ja räätälöi retkemme juuri niinkuin itse toivoimme! Suurin osa reissuistamme oli huomattavasti Tjäreborgin valmisretkiä halvempia, jonka lisäksi näimme ja koimme juuri sen mitä halusimme. Sonko huolehti turvallisuudestamme erittäin hyvin ja vastaukset saimme kaikkeen mikä mieltämme sattui askarruttamaan. Mikäli olette siis suuntaamassa Gambiaan ottakaa ihmeessä yhteyttä Sonkoon ([email protected]), hän tekee matkastanne ikimuistoisen! Ilman luotettavaa paikallisopasta paikalliset markkinat ovat kokeneellekin matkaajalle melkoinen kulttuurishokki. Hänen seurassaan saimme kulkea ja ihmetellä vapaasti ja hoitipa hän tuliaisten tinkimisenkin puolestamme ja säästimme pitkän pennin. Kertokaa, että Minttu ja Lassi suosittelivat häntä ja palvelu on varmasti ensiluokkaista.
Hyvää Gambian matkaa kaikille!