Hyppää sisältöön

Ihanimmat aurinkokohteet – Top 10

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Pitkä talvi saa haaveilemaan auringosta... Lue tutkimustulokset - nämä ovat suomalaisten mielestä ihanimmat aurinkokohteet!

Espanja on aurinkoisin

Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetun tutkimuksen mukaan suursuosikki Espanja on suomalaisten mielikuvissa aurinkoisimpien matkakohteiden ykkönen.

Toiseksi ylsi Thaimaa ja kolmanneksi Kreikka. Top 10 -listan maat jakautuvat melko tasaisesti Euroopan ja kaukokohteiden kesken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoisimmat matkakohteet Top 10:

1. Espanja
2. Thaimaa
3. Kreikka
4. Turkki
5. Australia
6. USA
7. Italia
8. Brasilia
9. Kypros
10. Ranska ja Portugali

Espanjassa paistaa aina

Kanariansaaret, Mallorca, Costa del Sol… Lomasta haaveilevan mielikuvissa Espanjassa paista aina aurinko.

Tutkimuksessa mitattiin mielikuvia, mutta tulos ei ole kaukana todellisesta auringonpaisteen määrästä ainakaan Costa del Solin osalta, sillä Aurinkorannikolla lasketaan jopa 300-330 aurinkoista päivää vuosittain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaa ja tropiikin lämpö

Aurinkoisten kohteiden listalla kakkosena komeileva Thaimaa on monelle tuttu matkakohde, ja vähintään yhtä monen haaveissa seuraavaa lomaa suunnitellessa. Tropiikin aurinko paistaa siellä kuumana – kunnes sadekausi koittaa.

Thaimaahan matkustavan kannattaa valita matkansa ajankohta huolella. Kylmä Thaimaassa ei toki sadekaudellakaan tule, mutta lämmöstä nauttiminen ilmankosteuden lähennellessä sataa prosenttia ei tunnu aivan samalta kuin taivaan ollessa pilvetön.

Välimeren aurinkoa Euroopassa

Listan kolmonen ja nelonen, Välimeren naapurukset Kreikka ja Turkki, tunnetaan aurinkovarmoina ja helppoina lomailumaina.

Lentomatka Suomesta ei ole kumpaankaan kohtuuttoman pitkä ja aikaerottomuus helpottaa käytännön matkustusta.

Top 10 -listalla yllättäen vasta seitsemänneksi sijoittunut Italia edustaa niin ikään välimerellisen rentoa aurinkolomailua. Euroopan kohteista kymmenen aurinkoisimman joukkoon kuuluvat suomalaisten mielikuvissa myös yhdeksänneksi sijoittunut Kypros sekä kymmenennen sijan jakavat Ranska ja Portugali.

Kyproksen sijoittuminen vasta yhdeksänneksi Kreikan ja Turkin kolmos- ja nelossijoista huolimatta tuskin kertoo naapureita vähäisemmästä auringosta. Kyse lienee enemmänkin maan pienemmästä koosta ja Kreikan ja Turkin vahvasta asemasta valmismatkamarkkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoa merten takana

USA ja Australia aurinkoisimpien matkakohteiden listan sijoilla viisi ja kuusi sekä Brasilia sijalla kahdeksan edustavat Thaimaan ohella auringonpalvojien suosimia kaukokohteita.

USA:n kohdalla tutkimuksen vastaajat viittasivat lähinnä Kaliforniaan ja Floridaan. Näiden aurinkoisten seutujen olemus värittää vahvasti mielikuvia koko maasta. Yhdysvalloissa on paljon sellaisikin alueita, joiden ilmasto on täysin Pohjoismaihin verrattavissa, ja joiden asukkaat haaveilevat talvisin aurinkolomista aivan yhtä hartaasti kuin meillä Suomessa.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailubränditutkimus selvittti suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle.

Tuloksena on 22 TOP 5- ja TOP 10 -listaa sekä kattava katsaus matkailun motiiveihin. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava.

Kuvat: Flickr / juicyverve

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen