Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Netti-TV matkaajille ja ulkosuomalaisille

artikkelin kuva
Matkavinkit
Olipa kyseessä vuoden reppureissu tai pitkä työkomennus, saattaa ruisleivän ja salmiakin lisäksi alkaa kaivata omia lempiohjelmiaan. Nettitelevision avulla voi seurata suomalaisia televisiokanavia missä tahansa.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 15.08.2013
facebook   whatsapp

TVkaista on digiboksisi maailmalla

Lyhyillä matkoilla televisiosta erossa oleminen on monille nautinto, mutta pidempään ulkomailla aikaa viettävät saattavat kaivata suomenkielisiä televisio-ohjelmia ja uutisia.

TVkaista on netti-tv-palvelu, joka tallentaa valitsemiesi suomalaisten televisiokanavien ohjelmat. Virtuaalinen digiboksin kautta ohjelmia voi katsoa missä ja milloin vain: tallennettavia ohjelmia ei tarvitse etukäteen valita, vaan kaikki ohjelmat tallentuvat automaattisesti. Jälkikäteen voi ohjelmalistauksesta etsiä haluamansa sarjat.

TVkaistan netti-tv-palvelussa näkyy 13 kanavaa: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle FEM, MTV3, Nelonen, Sub, Jim, TV Viisi, Liv, FOX, Kutonen ja AVA. Käyttäjä voi tallentaa kaikki kanavat tai valita vain osan.

Mitä TVkaista-nettiTV:n katseluun vaaditaan?

TVkaista toimii hyvin sekä Windows-, Mac- että Linux-käyttöjärjestelmillä. Netti-tv:n katseluun voi ladata ilmainen TVkaista-katseluohjelman tai ohjelmia voi katsella suoraan Internet-selaimella. Netti-TV-tallennuksia voi katsella eri laatuisina videoina riippuen laajakaistayhteyden nopeudesta. Internet-yhteyden tulisi olla kuitenkin vähintää 1 Mbps, että katselu olisi sujuvaa. Alkuperäisellä kuvanlaadulla ohjelmista voi nauttia jos yhteyden nopeus on vähintään 8 Mbps.

Kokemuksia Netti-tv:n katselusta

Rantapallon testiryhmän kokemukset ovat olleet erittäin hyviä, ja TVKaistan ominaisuudet ovat voittaneet tavallisen digiboksin monissa asioissa.

Kun esimerkiksi mielenkiintoisen elokuvan ajastaminen digiboksiin unohtui, löytyi elokuva TVkaistasta automaattisesti. TVkaista toimii sujuvasti ja tasalaatuisesti myös ulkomailla ja on erittäin helppokäyttöinen.

Mitä TVkaista maksaa?

TVkaistan käytöstä peritään maksu, jonka suuruus vaihtelee tilauksen kestosta riippuen. Kertatilauksena netti-tv:n saa koneelleen noin parillakymmenellä eurolla, kun taas useamman kuukauden tilauksessa kuukausihinta on matalampi. Palvelua voi myös kokeilla lyhyemmän jakson tutustumishintaan.

Tvkaistan ajantasaiset hinnat löytyvät palvelun verkkosivuilta.

Kuva: Flickr / Highway Agency

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

  1. 2 viikon oleskelu benalmadenassa


  2. Eiköhän olisi jo aika poistaa tällainen uutinen, kun Tvkaista on joutunut lopettamaan jo ajat sitten.


  3. Kuinkahan tuonne netti tv:n sivuille oikein pääsee. Olen jo kauemman aikaa yrittänyt mennä sinne ylläolevien kahden linkin kautta, mutta tulee vain ilmoitus, että palvelu on poissa käytöstä toistaiseksi. Olen yrittänyt jos jonkinlaista mainostettua nettitv ja alan jo uksoa, että on mahdotonta katsella esim Thaimaassa Suomen televisiota.


  4. Täällä aurinkorannikolla Tv-kaista on jo aktiivisessa käytössä. Aika monilla tutuista on ollut se jo jonkin aikaa ja nyt olen minäkin päässyt seuraamaan salattuja elämiä. :)


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.