Hyppää sisältöön

Netti-TV matkaajille ja ulkosuomalaisille

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.08.2013
Olipa kyseessä vuoden reppureissu tai pitkä työkomennus, saattaa ruisleivän ja salmiakin lisäksi alkaa kaivata omia lempiohjelmiaan. Nettitelevision avulla voi seurata suomalaisia televisiokanavia missä tahansa.

TVkaista on digiboksisi maailmalla

Lyhyillä matkoilla televisiosta erossa oleminen on monille nautinto, mutta pidempään ulkomailla aikaa viettävät saattavat kaivata suomenkielisiä televisio-ohjelmia ja uutisia.

TVkaista on netti-tv-palvelu, joka tallentaa valitsemiesi suomalaisten televisiokanavien ohjelmat. Virtuaalinen digiboksin kautta ohjelmia voi katsoa missä ja milloin vain: tallennettavia ohjelmia ei tarvitse etukäteen valita, vaan kaikki ohjelmat tallentuvat automaattisesti. Jälkikäteen voi ohjelmalistauksesta etsiä haluamansa sarjat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TVkaistan netti-tv-palvelussa näkyy 13 kanavaa: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle FEM, MTV3, Nelonen, Sub, Jim, TV Viisi, Liv, FOX, Kutonen ja AVA. Käyttäjä voi tallentaa kaikki kanavat tai valita vain osan.

Mitä TVkaista-nettiTV:n katseluun vaaditaan?

TVkaista toimii hyvin sekä Windows-, Mac- että Linux-käyttöjärjestelmillä. Netti-tv:n katseluun voi ladata ilmainen TVkaista-katseluohjelman tai ohjelmia voi katsella suoraan Internet-selaimella. Netti-TV-tallennuksia voi katsella eri laatuisina videoina riippuen laajakaistayhteyden nopeudesta. Internet-yhteyden tulisi olla kuitenkin vähintää 1 Mbps, että katselu olisi sujuvaa. Alkuperäisellä kuvanlaadulla ohjelmista voi nauttia jos yhteyden nopeus on vähintään 8 Mbps.

Kokemuksia Netti-tv:n katselusta

Rantapallon testiryhmän kokemukset ovat olleet erittäin hyviä, ja TVKaistan ominaisuudet ovat voittaneet tavallisen digiboksin monissa asioissa.

Kun esimerkiksi mielenkiintoisen elokuvan ajastaminen digiboksiin unohtui, löytyi elokuva TVkaistasta automaattisesti. TVkaista toimii sujuvasti ja tasalaatuisesti myös ulkomailla ja on erittäin helppokäyttöinen.

Mitä TVkaista maksaa?

TVkaistan käytöstä peritään maksu, jonka suuruus vaihtelee tilauksen kestosta riippuen. Kertatilauksena netti-tv:n saa koneelleen noin parillakymmenellä eurolla, kun taas useamman kuukauden tilauksessa kuukausihinta on matalampi. Palvelua voi myös kokeilla lyhyemmän jakson tutustumishintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tvkaistan ajantasaiset hinnat löytyvät palvelun verkkosivuilta.

Kuva: Flickr / Highway Agency