Hyppää sisältöön

Tapahtumat maailmalla – helmikuun parhaat palat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.02.2011
Minne mennä, mitä tehdä? Ideoita reissaajille ja helmikuun kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Murmelipäivä, 2. helmikuuta

Yhdysvaltojen Pennsylvanian osavaltiossa sijaitsevassa Punxsutawneyn kaupungissa oleilee ainakin yksi mielenkiintoinen asukas: Punxsutawney Phil.

Phil on murmeli, jonka kerrotaan osaavan ennustaa lopputalven sää. Joka vuosi 2. helmikuuta kaupunkilaiset ja turistit kerääntyvät soittokunnan ja juhlallisuuksien saattamana katsomaan, näkeekö Phil oman varjonsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Groundhog Day

Kiinalainen uusivuosi, 3. helmikuuta

Uusivuosi on kiinalaisen vuoden tärkein juhla. Lyhdyin koristellut kadut ja kodit, ilotulitukset ja yhdessäolo kruunaavat loppuvan ja alkavan vuoden ympäri Kiinaa.

Tänä vuonna kiinalaista uutta vuotta vietetään 3. helmikuuta alkaen.

China National Tourist Office

Sapporon lumifestivaalit 7. – 13. helmikuuta

Vuosittain Japanin Sapporossa järjestettävä lumifestivaali kokoaa kaupunkiin pari miljoona kävijää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän 7. – 13. helmikuuta järjestettävän viikon mittaisen tapahtuman aikana Sapporossa voi ihastella lumi- ja jääveistoksia, laskea 100-metristä mäkeä ja lennellä kuumailmapallolla.

Sapporo Snow Festival

San Valentino Feast, 14. helmikuuta

Ystävänpäivä on erottamaton osa helmikuuta ja missäpä sitä osattaisiin juhlia niin kuin Ternin kaupungissa Italiassa.

Terni on rakkauden suojeluspyhimyksen, San Valentinon viimeinen lepopaikka ja kuukauden mittainen San Valentino Feast on rakkauden ja romanssien ympärille kudottu festivaali. Helmikuun 14. päivästä alkaen voi rakkautta ja ystävyyttä juhlistaa Ternissä ilotulistusten ja kynttilämessujen merkeissä.

San Valentino Terni

Ystävänpäivä, 14. helmikuuta

Juhlapäivien luvatussa maassa Yhdysvalloissa ystävänpäivää vietetään tositarkoituksella. Päivää voi juhlistaan niin puolison, ystävän kuin perheenjäsentenkin seurassa esimerkiksi New Yorkissa, jossa ystäväpäivän viikonloppu tarjoaa monia erikoistapahtumia ympäri suurkaupunkia.

Myös ravintolat ja hotellit ovat varautuneet hemmottelemaan pariskuntia 14. helmikuuta omilla ystävänpäivätarjouksillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

New York City Travel

Täydenkuunjuhlat, 19. helmikuuta

Koh Phanganilla Thaimaassa saa nauttia koko yön kestävästä juhlinnasta aina täydenkuun aikaan.

Kuuluisat Full Moon Partyt houkuttelevat rannalle kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa kuuntelemaan musiikkia ja tanssimaan paljain jaloin hiekalla. Täyttä kuuta voi juhlistaa esimerkiksi lauantaina 19. helmikuuta.

Thailand Tourism

Venetsian Karnevaalit, 26. helmikuuta – 8. maaliskuuta

Vuosisatoja vanha perinne, Venetsian karnevaalit, kukoistaa yhä. Laskiaistiistaita edeltävä kaksiviikkoinen on Venetsiassa täynnä musiikkia, tanssia ja koristeellisia naamioita.

Aiempina vuosisatoina naamiot kätkivät tasaveroisesti taakseen niin ylhäiset kuin alhaiset, kääntäen yhteiskuntajärjestyksen hetkellisesti päälaelleen. Nykyisin naamioiden takaa saattaa löytyä kuka tahansa mistä päin maailmaa tahansa. Tänä vuonna naamioiden taakse voi kätkeytyä 26. helmikuuta – 8. maaliskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Venice Carnival