Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri tammikuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.12.2011
Minne mennä juuri nyt – Rantapallo kokosi tammikuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Kolmen kuninkaan juhla, 5. tammikuuta

Kolme viisasta miestä tuovat lapsille lahjoja vielä tammikuun puolella – ainakin Espanjassa. Madridissa viisaat miehet saapuvat kaupunkiin kulkueen kera ja heittelevät makeisia odottaville lapsille ja innokkaille matkailijoille. Loppiaisena 6. tammikuuta on tapana jakaa lahjat, joita onnekkaimmat saivat myös jouluna.

Tour Spain

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jääfestivaali, 5. tammikuuta alkaen

Kuukauden kestävä Harbinin Jääfestivaali Kiinassa on hyytävä elämys. Legendoista aiheensa ottavien, suurien jääveistosten rakentamisessa hyödynnetään myös modernia teknologiaa, kuten laservaloja ja kenotekoista sumua.

Harbinin jääfestivaali

Joulu Etiopiassa, 7. tammikuuta

Mikäli yksi joulu vuodessa ei riitä, kannattaa tammikuussa suunnata safarille Etiopiaan. Etiopiassa seurataan juliaanista kalenteria ja joulua juhlitaan sen mukaisesti 7. tammikuuta. Joulua maassa vietetään kirkkovaelluksen, tanssin ja kulkueiden merkeissä.

Tourism Ethiopia

Vintageautojen talvimaraton, 19.–22. tammikuuta

Vinrageautojen ystävät suuntaavat tammikuussa Italiaan. Madonna di Campiglion kaupungissa järjestettävä Vintageautojen talvimaraton laittaa autoklassikot todelliseen testiin. Vanhanajan menopelit kisailevat 420 kilometrin matkalla pitkin jäisiä teitä. Tapahtuma on katselijoille ilmainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Winter Marathon

Monte Carlon sirkusfestivaali, 19.–29. tammikuuta

Monte Carlon sirkusfestivaalille mahtuu muutakin kuin pellejä ja taikureita. Kansainvälinen show on Maailman suurin sirkustapahtuma. Parhaimmat ohjelmanumerot taltioidaan ja näytetään televisioissa ympäri maailmaa.

Circus Festival

Kiinalainen uusivuosi, 23. tammikuuta

Kiinalainen vuosi vaihtuu näyttävästi 23. tammikuuta alkaen. Hongkongissa matkailija voi heittäytyä mukaan juhlahumuun. Luvassa on kulkueita, paraateja ja ilotulituksia – sekä lohikäärmeitä!

Hongkong Tourist Board

Temple Bar Tradfest, 26–29. tammikuuta

TradFest on vuosittainen festivaali, joka järjestetään aina tammikuussa Dublinin keskustassa sijaitsevassa Temple Barissa. Tänä vuonna Temple Bar Tradfest juhlii seitsemättä vuosipäiväänsä laajennetulla ohjelmalla, joka sisältää ilmaisia ja perheille suunnattuja tapahtumia. Lisäksi legendaarinen Dubliners-bändi juhlii 50:tä yhteistä vuottaan erityiskonsertilla kuuluisassa Christ Churchin katedraalissa.

Festivaalin tarjontaan kuuluu noin 200 ilmaistapahtumaa, amatöörien musiikkisessioita, kaksi ulkoilmalavaa, kansainvälinen kelttiläisirlantilainen tanssiesitys, mestarikursseja ja esityksiä, lastenkonsertteja, lasten klubi, säkkipilliyhtyeitä, katuesiintyjiä, irlantilainen maalaiskylä keskellä kaupunkia sekä monia muita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Temple Bar Tradfest

Kiirunan lumifestivaali, 28.-30. tammikuuta

Ruotsin Kiirunassa, 140 kilometriä napapiirin pohjoispuolella, otetaan tammikuussa kaikki ilo irti lumesta. Kiirunan kuuluisalla lumifestivaalilla voi esimerkiksi kelkkailla, jännittää porojen ravikilpailua, ajella koiravaljakolla ja arvostella lumiveistoksia. Spontaania lumisotaa pidetään tervetulleena oheisohjelmistona.