Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri syyskuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.09.2011
Minne mennä juuri nyt – kokosimme syyskuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Braemar Gathering, 3. syyskuuta

Kännykänheittoa, suojalkapalloa ja eukonkantoa harrastavat suomalaiset ovat varmasti innoissaan skottilaisista ylämaan kisoista. Tukinheitossa, köydenvedossa ja säkkipillinsoitossa toisistaan mittaa ottavia skotteja pääsee kannustamaan 3. syyskuuta Breamar Gathering -tapahtumassa, joka järjestetään Braemarin kaupungissa Länsi-Skotlannissa.

Braemar Gathering

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Labor Day, 5. syyskuuta

Yhdysvaltojen vastinetta vapulle juhlitaan 5. syyskuuta. Virallisena vapaapäivänä monet amerikkalaiset sytyttävät grillinsä tai lähtevät piknikille, mutta Labor Dayna voi myös ihailla paikallisten rakastamia paraateja ja ilotulituksia. Labor Dayn paraati kannattaa katsastaa esimerkiksi New Yorkin 5th Avenuella. Labor Dayn on perinteisesti katsottu oleva kesän viimeinen päivä, joten erityisesti kouluun palaavat ottavat siitä kaiken irti.

NYC Tourist: Labor Day

ArtTLV, 8.-10. syyskuuta

Taide ja monikulttuurisuus nousevat parrasvaloihin Israelin Tel Avivissa kun ArtTLV valloittaa kaupungin. Luvassa on taidenäyttelyitä ja oheisohjelmaa tanssista ja oopperasta aina ilta- ja rantaelämään. Tel Avivin 75 museota ja galleriaa ovat ilmaisia ja avoinna pitkälle iltaan ja lisäksi museorakennusten ohella festivaali levittäytyy myös kaduille ja puistoihin.

Visit TLV

Rugby World Cup, 9. syyskuuta – 23. lokakuuta

Joka neljäs vuosi järjestettävä Rugbyn maailmacup pidetään tällä kertaa Uudessa-Seelannissa. Voitosta kilpailee kaksikymmentä joukkuetta eri maista ja otteluita järjestetään seitsemänä viikonloppuna syys- ja lokakuun aikana. Vaikka Suomen edustaja ei ole kisoissa mukana, on urheilujuhlan tunnelma Uuden-Seelannin stadioneilla taattu. Tapahtumaan ja sen oheisohjelmiin odotetaan jopa sataatuhatta vierailijaa eri puolilta maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rugby World Cup

Oktoberfest, 17. syyskuuta – 3. lokakuuta

Vaikka Oktoberfest-nimeä kantavia olutjuhlia järjestetään syksyisin ympäri Eurooppaa ja maailmaa, se aito ja alkuperäinen löytyy yhä Saksan Münchenistä. Miljoonat oluen ystävät saapuvat syys-lokakuun vaihteessa Müncheniin nauttimaan saksalaispanimoiden tarjonnasta ja iloisesta tunnelmasta.

Oktoberfest

Milanon muotiviikko, 21.–27. syyskuuta

Italian Milanossa järjestettävä muotiviikko yksi alansa puolivuosittaisista merkkitapauksista: suuret nimet kuten Gucci, Armani, Dolce & Gabbana ja Prada esittelevät Milanossa tulevia trendejä. Vaikka itse muotinäytöksiin pääsevät vain kutsuvieraat, voivat innokkaat muotimatkailijat nauttia Via Della Spigan näyteikkunoista ja koko viikon kestävistä juhlista.

Milan Fashion Week

Festes de la Mercé, 22.-25. syyskuuta

Barcelonan suurin vuosittainen festivaali juhlistaa kaupungin suojeluspyhimystä, Mercen Neitsyttä. Juhlallisuuksiin kuuluu satoja aktiviteetteja, kuten jättiläisten paraati, jossa suuret, ihmisten operoimat puuhahmot kulkevat pitkin kaupungin katuja.

Spanish Fiestas: Festes de la Merce

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galway Oyster Festival, 23.-25. syyskuuta

Galwayssa pidettävä osterifestivaali on yksi Irlannin maailmanlaajuisesti tunnetuimpia tapahtumia. Tuhannet ihmiset ovat jo puolen vuosisadan ajan kerääntyneet vuosittain kaupunkiin nauttimaan ostereista, Guinnessista ja irlantilaisesta perinnemusiikista. Ohjelmistossa on esimerkiksi osterinavauskilpailu ja osterikuningattaren valinta.

Galway International Oyster Festival

Septemberfest, 24. syyskuuta

Saksalaisilla on Oktoberfest, amerikkalaisilla Septemberfest. Oluelle omistettua juhlaa vietetään rapakon takana samoihin aikoihin eurooppalaisen vastineen kanssa ja joidenkin matkailijoiden mielestä hyvä niin – nopealiikkeinen pääsee yhden syysloman aikana vierailemaan molemmissa. Kalifornian Santa Monicassa oluesta, musiikista ja esityksistä voi nauttia 24. syyskuuta.

Septemberfest

Vegetarian Festival, 27. syyskuuta – 5. lokakuuta

Vegetarian Festival ei nimensä puolesta ehkä kuulosta kovin erikoiselta festivaalilta, mutta on tosiasiassa Phuketin alueen tunnetuimpia ja jännittävimpiä tapahtumia. Thaimaan Phuketissa syys-lokakuussa järjestettävä uskonnollinen juhla keskittyy kasvisruuan lisäksi kulkueisiin ja voimanosoituksiin. Papit tekevät festivaalin aikana uskomattomalta tuntuvia temppuja, kuten kävelevät tulisilla hiilillä ja esittelevät heikkohermoisimpia järkyttäviä lävistyksiä.

Phuket.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen