Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri marraskuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 03.11.2011
Minne mennä juuri nyt – kokosimme marraskuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Kuolleiden päivä, 1.-2. marraskuuta

Kuolema on olennainen osa elämää ja Meksikossa Kuolleiden päivä on yksi tärkeimmistä uskonnollisista juhlapäivistä. Kuolleita kunnioitetaan ja elämää juhlistetaan kaksipäiväisen festivaalin, musiikin ja tanssin merkeissä marraskuun ensimmäisinä päivinä.

Visit Mexico

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Knights Festival, 3.-24. marraskuuta

Jerusalemin vanha kristittyjen kortteli muuntuu marraskuussa keskiaikaiseksi torstai-iltaisin. Jerusalem Knights -juhlan vieraat pääsevät nauttimaan entisaikojen musiikista sekä erilaisista esityksistä: muusikot, tanssijat, taikurit, jonglöörit, ritarit, prinsessat, trubaduurit ja ilveilijät vievät matkailijan suoraan keskiajalle. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Knights Festival

Gyu Fawkes Night, 5. marraskuuta

Vuonna 1605 Ruutisalaliiton jäsenet Gyu Fawkes etunenässä yrittivät räjäyttää Lontoon parlamenttitalon. Tuon illan muistoksi esimerkiksi Lontoossa voi ihailla taivaan täydeltä ilotulituksia tapauksen vuosipäivänä 5. marraskuuta.

Visit London

Tukholman kansainvälinen elokuvafestivaali, 9.-20. marraskuuta

Tukholman kansainvälinen filmifestivaali on yksi Pohjoismaiden suurimmista elokuva-alan tapahtumista. Lukuisten elokuvanäytösten ohella juhlilla nähdään yli sata elokuvantekijää. Tämän vuoden vieraslistalla ovat esimerkiksi Viggo Mortensen ja Luc Besson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stockholm Film Festival

Piraattiviikko, 10.–20. marraskuuta

Silmälaput ja muovimiekat tulevat marraskuun puolivälissä tarpeeseen Caymansaarilla. Kymmenpäiväinen merirosvojuhla tuo saarille merirosvoja, miekkamittelöitä ja vanhoja laivoja, pukuparaateista ja ilotulituksista puhumattakaan.

Pirates Week Festival

Hopscotch Festival, 14.–20. marraskuuta

Mikäli ei ehtinyt Octoberfest-juhlille Saksaan, voi menetyksen ottaa marraskuussa takaisin Kanadassa. Vancouverin kolmipäiväisillä Hopscotch-festivaaleilla voi oluiden lisäksi maistella ja haistella myös viskejä.

Hopscotch Festival

Berliinin joulumarkkinat, 21. marraskuuta

Keski-Euroopan kuuluisat joulumarkkinat avautuvat yksi toisensa jälkeen marraskuun aikana. Jouluista tunnelmaa voi lähteä kokemaan esimerkiksi Berliiniin, missä Gendarmenmarktin aukion ja Alexanderplatzin joulumarkkinat alkavat 21. marraskuuta.

Visit Berlin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen