Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri lokakuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.10.2011
Minne mennä juuri nyt – kokosimme lokakuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Nuit Blanche, 1. lokakuuta

Nuit Blanche on yö, jolloin Pariisi ei nuku. Valkeana yönä Pariisin kadut ovat täynnä taidetta, musiikkia ja esityksiä, ja taiteilijat tunkeutuvat töineen jopa kaikkein odottamattomimpiin kaupunginkolkkiin.

Paris.fr: Nuit Blanche

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hong Kong International Comedy Festival, 6.-15. lokakuuta

Yksi Aasian suurimmista komediafestivaaleista naurattaa lokakuun alkupuoliskolla Hongkongin keskustassa. Festivaalilla on mukana koomikkoja ympäri maailmaa, mutta erityisesti englanninkielisistä maista ja Aasiasta. Esityksiä järjestetään englanniksi ja kiinaksi ja mukana on myös ilmaisia tapahtumia.

Hong Kong International Comedy Festival

Saarenmaan ralli, 7. lokakuuta

Rallikansa suunnistaa lokakuun alussa Viron saaristoon seuraamaan kuinka suomalaiskuskit ja naapurimaan edustajat pärjäävät. Saarenmaan rallin vakiovarusteita ovat Kaugatuma-Toomalõuka -erikoiskoe ja kaupunkierikoiskoe.

Saaremaa Rally

Café Budapest, 7.-16. lokauuta

Kahvilat ovat Budapestissa aina olleet kirjallisuuden, teatterin, tanssin ja musiikin syntysijoja. Monipuolisesti esittäviä taiteita kartoittava festivaali levittäytyy teattereiden ohella myös kahviloihin ja ravintoloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Café Budapest

Kiitospäivä, 10. lokakuuta

Kanadalaiset ottavat etumatkaa naapurimaahansa ainakin kiitospäivän vietossa. Siinä missä Yhdysvalloissa kiitospäivällisen ääreen kokoonnutaan vasta marraskuussa, viettävät kanadalaiset kiitospäivää jo lokakuun toisena maanantaina.

Matkailija huomaa juhlapäivän viimeistään paraatien marssiessa kaduille ja paikallisten ahtautuessa television eteen katsomaan jalkapalloa.

Canada Travel

Suklaafestivaali, 14.–16. lokakuuta

Vaikka suomalaista suklaata ei toki voita mikään, kannattaa herkkupaloja vertailun vuoksi lähteä nauttimaan myös naapurimaahan.

Tukholman Nordiska Museetin suuressa salissa järjestetään lokakuun puolivälissä suklaafastivaali, jonka aikana tummanruskeasta herkusta voi nauttia kaikilla aisteilla. Festivaali järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa.

Nordiska Museet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eurochocolate, 14.-23. lokakuuta

Suklaan ystävät voivat lokakuussa suunnata myös naapurimaata kauemmas herkuttelemaan. Italian Perugiassa vuosittain järjestettävässä viikonmittaisessa Eurochocolate-tapahtumassa makunystyrät saavat paljon uutta sulateltavaa.

Kansainväliseen suklaatapahtumaan kuuluu luonnollisesti erikoissuklaiden maistelua ja erilaista ohjelmaa.

Eurochocolate

Uumajan kansainvälinen jazzfestivaali, 26.–30. lokakuuta

Svengaava jazz valloittaa Uumajan lokakuun lopussa. Kansainvälisten jazzmuusikoiden taidonnäytteiden ohella festivaalilla voi nauttia myös lastenkonserteista, työpajoista ja seminaareista.

Umea Jazz Festival

Jidai Matsuri, 22. lokakuuta

Vuosittain järjestettävä Jidai Matsuri on yksi Japanin Kioton suurimmista ja perinteikkäimmistä festivaaleista. Jidai Matsuri järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1895.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Festivaalin suosituinta antia on historiallinen paraati, johon osallistuvat ovat pukeutuneet eri aikakausien historiallisiin asuihin.

Welcome to Kyoto

Diwali, 26. lokakuuta

Diwali eli valojen festivaali on yksi Intian kauneimmista tapahtumista, jonka aikana perheet ja ystävät kokoontuvat yhteen, ja kynttilät ja lamput syttyvät toivon merkkinä. Juhlaa vietetään hindujen keskuudessa ympäri Intiaa. Valomerta ja ilotulituksia voi seurata esimerkiksi Amritsarin Kultaisella temppelillä.

Diwali Festival

Halloween, 31. lokakuuta

Kurpitsapäät ilmestyvät kuisteille, kauppojen karkkihyllyt tyhjenevät ja pienet kummitukset alkavat kierrellä naapuruston kaduilla. Vaikka Halloween on rantautunut jo Suomeenkin, ei missään osata ottaa juhlasta niin paljon iloa irti kuin Yhdysvalloissa.

Lokakuun viimeisenä päivänä Yhdysvalloissa kannattaa onkia kutsu teemajuhliin tai vetäistä hotellilakana ylle ja kierrellä toivorikkaana toistelemassa tuttua fraasia: trick or treat, karkki vai kepponen? Matkailija voi nauttia kauhusta ja säikytyksistä myös Miamin The House of Horror Amusement Parkissa koko lokakuun.

The House of Horror