Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri joulukuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.11.2011
Minne mennä juuri nyt – Rantapallo kokosi joulukuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta!

Jäähotellin avajaiset, 3. joulukuuta

Etelässä lumihankia saadaan odotella, mutta Jukkasjärvellä jäätä riittää jopa hotellin rakennusaineiksi.

Maailman suurin jäähotelli avaa ovensa 3. joulukuuta, jonka jälkeen matkailijat voivat jälleen nauttia kylmänviileistä hotellihuoneista, jääbaarin tarjottavista ja jäisestä taidenäyttelystä. Samalla kannattaa ihastella maailmankuuluja revontulia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Icehotel

Joulupukkijahti, 5. joulukuuta

Suomen itsenäisyyspäivän aattona sveitsiläiset jatkavat vanhaa perinnettä ja karkottavat pahoja henkiä, jotka ovat myöhemmin ovat saaneet joulupukkia muistuttavan hahmon. Valoista, musiikista, kulkueesta, ja sadoista innokkaista jahtimiehistä koostuva tapahtuma alkaa Küssnachtissa auringon laskiessa.

Klausjagen

Fete des Lumieres, 8.-11. joulukuuta

Lyonissa Ranskassa vietetään joulukuun alkupuolella neljän päivän ajan Fete des Lumieres –festivaalia, valojen juhlaa. Miljoonat ihmiset kokoontuvat vuosittain joulupukuiseen Lyoniin ihastelemaan kymmeniä erilaisia valoprojekteja, jotka tuovat valoa pimeään vuodenaikaan.

Fete des Lumieres

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pyörivät dervissit, 10.-17. joulukuuta

Konyan kaupungista Turkissa ei joulukuussa kannata poistua näkemättä Mevlana-festivaalin hyöriviä ja pyöriviä dervissejä. Muinaista mystiikkaa sisältävää tanssia voi ihastella yli viikon aikana joulukuussa.

Go Turkey

PiparkakkuMania, 17. joulukuuta – 8. tammikuuta

Tallinnalaisessa galleriassa järjestettävän, vaikuttavista piparirakennelmista koostuvan PiparkakkuMania-näyttelyn toteuttamiseen osallistuu yhteensä yli sata designeria, arkkitehtia, vaate- ja tekstiilisuunnittelijaa sekä keramiikkataiteilijaa. Näyttely on avoinna päivittäin 17. joulukuuta – 8. tammikuuta.

Piparkoogimaania

Sahara Douz Festival, 22.-25. joulukuuta

Vuosittain järjestettävä Sahara Douz Festival on Tunisian pitkäikäisimpiä ja tunnetuimpia festivaaleja. Aikoinaan beduiinien avioliittomarkkinoista alkunsa saanut perinne elää tänä päivänä suurella Douzin keitaalla ruokakojujen, kamelimaratonien ja vaikuttavien ratsastusesitysten merkeissä.

Joulukuun loppupuolella järjestettävälle festivaalille osallistuu vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä.

Sahara Offroad

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tivolin joulu, 30. joulukuuta saakka

Kööpenhaminan Tivoli pukeutuu jouluiseen asuun jo lokakuun puolivälissä, ja tunnelmasta voi nauttia aina joulukuun loppuun saakka. Tänä vuonna joulua vietetään venäläisissä tunnelmissa, ja uuden teeman mukaisesti Tivolissa voi ihastella sipulikupolisia torneja, tavata pakkasukon ja nauttia huvilaitteista. Joulukausi päättyy näyttäviin ilotulituksiin 26.–30. joulukuuta.

Tivoli

Harrodsin alennusmyynti, 28. joulukuuta

Joulupyhien jälkeen alkavat alennusmyynnit ja Lontoossa sijaitseva Harrodsin tavaratalo ovat ostosmatkailijalle vastustamaton yhdistelmä.

Talvinen alennusmyynti alkaa 27. joulukuuta kello 9, jolloin innokkaimmat shoppailijat ovat odotelleet ovien takana jo useita tunteja. Järkyttävän suuria ihmismassoja karttavat älköön vaivautuko!

Harrods

Hogmanay, 30. joulukuuta – 1. tammikuuta

Skotlannin Edinburghissa järjestettävät uudenvuodenjuhlat ovat yksi parhaita tapoja vastaanottaa uusi vuosi. Kaupunki suorastaan täyttyy tapahtumista ja jokaisesta maailman nurkasta saapuneista ihmisistä, kun musiikkiesitykset, ilotulitukset, soihtukulkueet ja yleinen lystinpito alkavat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hogmanay