Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri huhtikuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 31.03.2011
Rantapallo kokosi huhtikuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Aprillipäivä, 1. huhtikuuta

Aprillipäivää vietetään laajalti kaikissa länsimaissa. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä ei kannata uskoa kaikkea mitä kuulee, ja jopa tiedotusvälineet ovat lähteneet mukaan hauskuuteen.

Maailmalla on kerrottu esimerkiksi hajutelevision markkinoille tulosta (brittiläinen BBC), sveitsiläisistä spagettipuufarmeista (BBC), raakaöljyn löytymisestä Marsista (italialainen RAI 2 -televisiokanava), sekä Pisan tornin kaatumisesta (hollantilaiset uutiset). Matkailijat, varuillanne!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Melbournen komediafestivaali, 30. maaliskuuta – 24. huhtikuuta

Australian Melbourne toimii isäntäkaupunkina maailman kolmanneksi suurimmalle komediafestivaalille.

Vuosittain huhtikuun alussa naurattava festivaali on tarjonnut stand-up -komiikkaa, improvisaatioteatteria, katuteatteria ja kabaree-esityksiä jo vuodesta 1987. Lähes kuukauden kestävää naururumbaa tähdittävät niin australialaiset kuin kansainvälisetkin komediatähdet.

Lisätietoa: Comedy Festival

Laosilainen uusi vuosi, 13.–16. huhtikuuta

Laosilaista kuukalenterin mukaan juhlittavaa uutta vuotta vietetään 13.–16. huhtikuuta.

Uusi vuosi, eli Boun Pi Mai, on hyvä aika vierailla Laosilla, sillä iloinen juhlamieli tuntuu ja näkyy kaikkialla. Värikkäät ja näkemisen arvoiset juhlaseremoniat täyttävät lähes kaikki temppelit. Erityisen hienoja juhlallisuuksia voi seurata Luang Bra Bangissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoa: Tourism Laos

Moran Oliivifestivaali, 16.–17. huhtikuuta

Pienessä espanjalaiskaupungissa Toledon kaakkoispuolella riittää nähtävää huhtikuun kolmantena viikonloppuna. Fiesta del Olivo tuo Moran kylän kaduille ja kujille paraateja, härkäjuoksuja ja kansantansseja, sekä tietenkin oliivikuningatar –kilpailun.

Muutkin kuin suomalaiset harrastavat erikoisia urheilulajeja: kaksipäiväisen juhlan kohokohtiin kuuluu myös oliivienheittokilpailu.

Lisätietoa:Fiesta del Olivo

Kahden valtameren maraton, 22.–23. huhtikuuta

Maailman kauneimmaksi maratoniksi tituleeratun Two Oceans Maratonin eli kahden valtameren maratonin osallistujilta vaaditaan tiukkaa sisua.

Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa juostava maraton on haastanut osallistujiensa sietokykyä jo vuodesta 1970, sillä Pöytävuoren luonnonpuiston kautta kulkeva haasteellinen lenkki ei sovi aivan aloittelijoille.

Pääsiäisen aikaan juostavassa maratonissa on monia mahdollisuuksia: oman kuntotason mukaan voi juosta joko lyhyitä, 8, 5 ja 2,5 kilometrin lenkkejä, puolimaratonin tai 56-kilometrisen ultramaratonin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoa: Two Oceans Marathon

Shakespeare ja Pyhä Yrjö, 23. huhtikuuta

Englannin Stratfordissa juhlistetaan maailman kenties kuuluisimman kirjailijan, William Shakespearen, syntymäpäivää ja Pyhän Yrjön päivää yhteisellä paraatilla.

Stratfordissa kannattaa käydä katsomassa myös Royal Shakespeare ja Swan – teattereita esityksineen, sekä upeaa, keskiajan taikaa tihkuvaa Warwick Castlea.

Lisätietoa: Shakespeare Country

Marrie Monarch Hula Festival, 24.–30. huhtikuuta

Huhtikuun lopussa voi Havaijilla hulata sydämensä kyllyydestä. Hilossa vietettävä kolmipäiväinen festivaali on tutustumisretki Havaijin kulttuuriin ja historiaan, hula-tanssilla ja luau-juhlilla ryyditettynä.

Lisätietoa: Merrie monarch

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Beltranen tulifestivaali, 30. huhtikuuta

Beltrane Fire Festivalia vietetään vuosittain huhtikuun 30. päivän iltana Calton Hillillä Skotlannin Edinburghissa.

Festivaalia on juhlittu jo 80-luvun puolivälistä lähtien ja sen tulisia, värikkäitä ja intensiivisiä esityksiä kerääntyy seuraamaan yli 10 000 ihmistä joka vuosi.

Lisätietoa: Beltrane