Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri heinäkuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.07.2011
Minne mennä juuri nyt – kokosimme heinäkuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta!

Tallinnan laulu- ja tanssijuhlat, 1.-3. heinäkuuta

Virolaisten rakkain perinne, viiden vuoden välein järjestettävä laulu- ja tanssijuhla, on jälleen ohjelmassa 1.-3. heinäkuuta.

Yhdettätoista kertaa järjestettävä festivaali syntyy laulu- ja tanssiesityksistä, juhlallisesta avajais- ja päätösseremoniasta, koko Tallinnan keskustan läpi kulkevasta juhlakulkueesta ja laulujuhlien tulesta, joka sytytetään laulukentän torniin juhlan alkaessa. Tämänvuotinen tapahtuma on nimeltään Maa ja maailma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

XI Nuorten laulu- ja tanssijuhlat

Montreux Jazz Festival, 1.- 16. heinäkuuta

Sveitsissä Montreuxin kaupungissa järjestettävä musiikkijuhla on tunnettu svengaavasta jazzmusiikista, mutta viime vuosina tämä pitkäikäinen konserttisarja on ottanut ohjelmistoonsa myös muita musiikkilajeja.

Tänä vuonna 45. kertaa järjestettävän jazzfestivaalin esiintyjälistalla ovat muiden muassa George Benson, Mos Def, James Blake ja Liza Minelli. Osa musiikkijuhlan tarjonnasta on maksullista, mutta mukana on myös ilmaiskonsertteja.

Montreaux Jazz Festival

Tour de France, 2.-24. heinäkuuta

Ranskan tunnetuin urheilutapahtuma, Tour de France, kestää lähes koko heinäkuun ajan, kun maailman parhaat pyöräilijät ottavat mittaa toisistaan ja itsestään. Kilpailuun osallistuvat pyöräilijät polkevat 20 päivän aikana yhteensä lähes 3 500 kilometrin matkan halki Ranskan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etappien varrelle jäävissä kylissä ja kaupungeissa voi aistia todellista urheilujuhlan tuntua ja kannustushenkeä ja television välityksellä tapahtumaa seurataan kaikkialla maailmassa.

Tour de France

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä, 4. heinäkuuta

Kukaan heinäkuun alussa Yhdysvaltojen kamaralle matkaava ei voi välttyä paraateilta, pitkiltä puheilta, baseball-otteluilta, grillijuhlilta ja ilotulituksilta maan juhliessa itsenäisyyspäiväänsä.

Kansallispäivän suurin ilotulitus järjestetään New Yorkissa, pitkäikäisin paraati Bristolissa ja tunteikkaimmat juhlapuheet Washingtonissa. Matkailija voi ottaa osaa myös hieman erikoisempiin perinteisiin, kuten hod dogien syöntikilpailuun.

Heinäkuun neljäs on kaikkialla Yhdysvalloissa kansallinen vapaapäivä.

Discover America

Henley Festival, 6.-10. heinäkuuta

Henley-on-Thamesin kaupungissa järjestettävä Henley Royal Regatta on Englannin arvostetuimpia purjehduskilpailuja. Regatta järjestetään joka vuosi keskiviikosta sunnuntaisin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kisatunnelmat kestävät Thames-joen varrella heinäkuun kolmanteen päivään saakka, minkä jälkeen vuoroon tulee Henley Festival 6. heinäkuuta.

Viisipäiväinen Henleyn musiikkifestivaali tuo kaupunkiin klassista musiikkia, jazzia, oopperaa, komediaa, tanssia, katuteatteria, rockia ja ilotulituksia. Festivaalin tämänvuotinen pääesiintyjä on Tom Jones.

Henley Royal Regatta
Henley Festival

Exit Festival, 7.-10. heinäkuuta

Serbian pohjoisosassa sijaitsevassa Novi Sadin kaupungissa järjestettävä Exit Festival on maan tunnetuimpia musiikkifestivaaleja. Exit Festival järjestetään Petrovaradinin linnoituksen upeissa puitteissa ja tänä vuonna esiintymislavoilla nähdään muiden muassa Jamiroquai, Arcade Fire ja Pulp.

Exit Festival

Galway Arts Festival, 7.-14. heinäkuuta

Irlannin länsilaidalla sijaitsevassa Galwayn kaupungissa järjestettävä Gawlay Arts Festival juhlistaa taidetta teatterin, musiikin, kuvataiteen ja akrobatian keinoin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Festivaalin ohjelmistossa on esimerkiksi Cillian Murphyn tähdittämä teatteriesitys Misterman ja William Shakespearen kynäilemä Erehdysten komedia, sekä lukuisia taidenäyttelyitä, akrobatiaesityksiä ja musiikkia afrikkalaisista kansantansseista hip-hopiin.

Taiteen ohella Irlannissa voi nauttia myös vilkkaasta pubielämästä.

Galway Arts Festival

Bognor Birdman, 16.-17. heinäkuuta

Onko se lintu? Onko se lentokone? Onko se lentävä vessanpönttö? Vastaus on kyllä, kyllä ja kyllä. Eteläenglantilaisen Bognor Regisin kaupungin ilmatilassa voi heinäkuisena viikonloppuna nähdä yhtä sun toista.

Bognor Birdman on lentokilpailu, jossa joskus mitä mielikuvituksekkaimmilla lentohärveleillä varustautuneet ihmiset kisaavat muhkeista rahapalkinnoista. Voittaja on tietenkin se, jonka siivet kantavat kauimmas.

Bognor Birdman