Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri elokuulle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.08.2011
Minne mennä juuri nyt – kokosimme elokuun parhaat palat ja kiinnostavimmat tapahtumat maailmalta.

Festival de Musica de Baia das Gatas, 6.-7. elokuuta

Baia das Gatasissa, Haiden poukamassa, järjestetään yksi Kap Verden suurimmista festivaaleista. Sao Vincentessä pidettävä Festival de Musica de Baia das Gatas tuo kuuntelijoiden eteen lukuisia paikallisia ja kansainvälisiä muusikoita, ja yön pimetessä ranta valoineen muuttuu suureksi ulkoilmayökerhoksi. Rannalla retkeilee musiikkijuhlan aikaan noin 35 000 kävijää vuosittain.

Cap Verde Info

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puck Fair, 10.-12. elokuuta

Irlannin Killorglinissa järjestettävä Puck Fair on yksi omaperäisen saaren omaperäisimmistä festivaaleista, ja myös yksi Irlannin vanhimmista yhä jatkuvista perinteistä. Kerryn maakunnassa sijaitsevan kaupungin kadut täyttyvät elokuussa musiikista, tanssista ja hevosesityksistä kun Puck Fairin keskushahmona ja seremoniamestarina toimii Queen Puck -vuohi.

Puck Fair

Edinburgh International Festival, 12. elokuuta – 4. syyskuuta

Edinburghin elokuinen kansainvälinen festivaali on yksi kaupungin suurtapahtumista. Lähes kuukauden ajan Edinburghissa nähdään teatteri-, tanssi-, musiikki-, performanssi- ja stand-up -esityksiä laidasta laitaan. Matkailija voi istua Kuningas Lear -esityksessä kuuntelemassa Shakespearen sulosanoja tai yhtä hyvin viereisessä korttelissa kuuntelemassa koomikon kaksimielisiä vitsejä.

Edinburgh International Festival

Feria de Malaga, 13.-20. elokuuta

Espanjan Malagassa voi nauttia upeista asuista, tanssista, ilotulituksista ja espanjalaisesta ruuasta, kun Feria de Malaga täyttää kaupungin kadut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Feria de Malaga

Haci Pektas Festival, 16.-18. elokuuta

Turkin keskiosissa sijaitseva Hacipektasin kaupunki on näyttämönä kaupungin nimikkofestivaalille, joka on yhdistelmä uskonnollisia, taiteellisia ja poliittisia elementtejä. Juhlijat osoittavat laulaen ja tanssien kunnioitusta 1200-luvulla eläneelle Haci Pektas Velille, kaupungille nimenkin antaneelle dervissille.

Hacipectas.gov

La Tomatina, 24. elokuuta

Espanjassa sijaitsevassa Buñjolin kaupungissa tonneittain tomaatteja kokee karun kohtalon, kun niillä yritetään osua kanssajuhlijoihin. La Tomatina tuo valencialaiseen kaupunkiin paljon matkailijoita taistelemaan tomaattisotaa, jolla ei ole sen kummempaa tarkoitusta kuin hauskanpito.

La Tomatina

Reading Festival, 26.-28. elokuuta

Nimestään huolimatta Englannin Bekshiressä järjestettävä Reading Festival ei ole mikään lukemiselle ja paksuille opuksille omistettu juhla. Reading on maailman vanhin populaarimusiikkifestivaali, joka sai alkunsa jo vuonna 1961. Tänäkin vuonna festarilavalla nähdään maailmanluokan tähtiä, kun yleisölle esiintyvät esimerkiksi Muse, Peter Doherty, Pulp ja My Chemical Romance.

Reading Festival

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Balingup Medieval Festival, 27.-28. elokuuta

Haarniskoihin pukeutuneet ritarit, samettimekkoiset linnaneidot ja veikeän värikkäät hovinarrit ovat elokuun lopulla tuttu näky Balingupin kaupungissa Australiassa. Australian länsiosissa sijaitsevan kaupungin keskiaikafestivaali tarjoaa jokaiselle kiinnostuneelle mahdollisuuden nauttia keskiaikaisista ruuista, kuunnella keskiaikaista musiikkia ja leikkiä prinsessaa parin päivän ajan.

Balingup Medieval Festival