Hyppää sisältöön

Hurtigruten

Mia Pennanen Päivitetty: 15.08.2023
Hurtigruten on Norjan kaupunkeja yhdistävä laivareitti, joka kulkee Norjan rannikkoa pitkin Trondheimista Kirkkoniemeen.

Hurtigrutenilla pitkin Norjan rannikkoa

Hurtigruten tarkoittaa suomennettuna ”nopeaa reittiä” ja se sai alkunsa jo vuonna 1893. Tuolloin perustettiin viikoittainen höyrylaivayhteys Norjan Trondheimin ja Kirkkoniemen välille. Reittiä laajennettiin myöhemmin lisäämällä uusia välietappeja, ja nykyisin reitin varrelta löytyy 34 pysähdyspaikkaa pääteasemat mukaan lukien.

Kokonaisuudessaan Hurtigrutenin reitti on yli 2 000 kilometriä pitkä, ja sitä liikennöidään lukuisilla aluksilla. Hurtigrutenin laivat liikennöivät reittiä ympäri vuoden sääoloista riippumatta, sillä golf-virran ansiosta meri pysyy talvellakin sulana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hurtigruten-laivat kuljettavat vuosittain lähes puolta miljoonaa matkustajaa. Reitti on monelle norjalaiselle tärkeä kulku- ja tavarankuljetusväylä, mutta nykyisin Hurtigrutenin maisemia ihastelevat myös monet ulkomaiset turistit.

Perinteisen Hurtigruten-reitin lisäksi Hurtigruten Group tarjoaa risteilyjä myös kaukaisempiin kohteisiin. Hurtigruten-laivoilla pääsee valmismatkoille esimerkiksi Grönlantiin, Huippuvuorille ja Antarktikselle.

Yhteystiedot

Hurtigrutenin englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.hurtigruten.com.

Yhtiön asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse osoitteesta book@hurtigruten.com. Kansainvälinen puhelinpalvelu palvelee numerossa +44 2031 315 031 maanantaista perjantaihin klo 11-22, lauantaisin klo 12-20 ja sunnuntaisin klo 13-19.

Matkoja Hurtigrutenille voi varata myös suomalaisten matkatoimistojen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen