Hyppää sisältöön

Yhdistä laskettelu- ja kylpyläloma

Kirjoittajan oletuskuva
Kalle Päivitetty: 19.06.2012
Hotels.com kertoo, missä voit parhaiten nauttia hiihtolomallasi laskettelun ja muun talviurheilun ohella myös kylpylän monipuolisista palveluista ja itsesi hemmottelemisesta.

Vuokatissa rinteeseen ympäri vuoden

Vuokatissa on 12 laskettelurinteen lisäksi 200 kilometriä hiihtolatua sekä maalla että jäällä. Perheen kanssa laskettelua harrastaville on tarjolla perherinne sekä tenavarinne, joissa koko perhe pääsee rinteeseen yhdessä. Hiihtäminen ja lautailu onnistuvat hiihto- ja lautailuputkien ansiosta säällä kuin säällä, ne ovat avoinna vuoden ympäri. Lisäksi talvisin voi harrastaa muun muassa moottorikelkkailua ja luonnonjääluistelua.

Hotelli Katinkulta, Vuokatti, Suomi (neljä tähteä)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katinkullan kylpylässä on yli 20 erillistä uima-allasta kuten ulkoallas, porealtaita, lastenallas ja kuntouintiallas. Lisäksi kylpijöille on tarjolla hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Kylpylän saunavalikoima on myös kattava, tarjolla on höyrysauna, savusauna, löylyluola, perinteinen suomalainen sauna sekä roomalainen kylpylä. Hotelli Katinkulta tarjoaa myös sisäliikuntamahdollisuuksia kuten pallopelejä, keilausta tai seinäkiipeilyä.

Trysilissä taataan onnistunut loma

Norjan suurin laskettelukeskus Trysil sijaitsee 160 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Keskuksessa on 65 rinnettä ja 31 hissiä. Trysilin hiihtokeskuksen lumilupaus takaa laskijalle hyvät laskuolosuhteet, majoituksen, hiihtokoulun ja vuokravälineet lasketteluun. Jos lumilupauksen ehdot eivät täyty, voi matkailija saada rahansa takaisin. Tutustu Trysilin lumilupaukseen osoitteessa: http://www.skistar.com/en/Trysil/Skiing/Snow-pledge/

Radisson Blue Resort, Trysil, Norja (neljä tähteä)

Tämä hotelli on alueen parhaiten varustettu ja tarjoaa loistavat puitteet talviloman viettoon. Hotellin kylpylän erikoisuutena on FlowRider-surffausrata, joka mahdollistaa optimaaliset surffausolosuhteet sisätiloissa. Kylpylästä löytyy lisäksi esimerkiksi porealtaita ja suuri, upeasti valaistu rentoutumisallas. Laadukkaan kylpylän lisäksi hotellin yhteydessä on myös muun muassa keilahalli.

Vilkas after ski Åressa

Åren laskettelukeskus on kansainvälistä huipputasoa: eräs todiste tästä oli vuonna 2007 Åren rinteillä järjestetyt alppihiihdon MM-kilpailut. Åressa on 100 eritasoista rinnettä. Yölaskettelu kirkkaiden valonheittimien valossa järjestetään kolmesti viikossa. Alueen after ski on sesonkiaikana todella vilkas, joten rinteiden jälkeen voi halutessaan rentoutua vaikka kuuman minttukaakaon ääressä. Myös Åren hiihtokeskuksella on oma lumilupaus, joten loman onnistuminen on taattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Copperhill Mountain Lodge, Åre, Ruotsi (viisi tähteä)

Tämä Pohjois-Euroopan suurimmassa laskettelukeskuksessa sijaitseva hotelli tarjoaa tasokkaan kylpylän ja kattavat rentoutumismahdollisuudet. Alppityyliin sisustettu hotelli on varustelutasoltaan ja palveluiltaan erinomainen. Kylpylä sekä sen ohessa oleva Health Club -terveysklubi ovat vapaasti hotellivieraiden käytössä. Kylpylässä pääsee rentoutumaan ihaniin hoitoihin ja kylpyihin saamelaisittain sisustetussa ympäristössä.

Kokeile vapaalaskua Tignesissä Ranskassa

Tignesin laskettelukeskus sijaitsee noin 2000 metrin korkeudessa Ranskan puoleisilla Alpeilla. Vuoden 1992 Albertvillen olympialaisten kumparelaskukilpailut pidettiin Tignesissä, ja tänä vuonna 10.-12. maaliskuuta siellä pidetään ensimmäistä kertaa Euroopassa Winter X-Games -tapahtuma, joka on yksi extremeurheilun merkittävimmistä vuosittaisista kilpailuista. Jos olet itsekin seikkailuhenkinen ja puuterilumella laskeminen kiinnostaa, Tignesissä puuterilumia pääsee kokeilemaan turvallisissa olosuhteissa. Tietyt rinteet on jätetty tamppaamatta, jolloin rinteiden lumi vastaa offpiste-rinteiden puuterilunta. Rinteet ovat kuitenkin merkittyjä, mikä tekee laskemisesta turvallisempaa kuin varsinaiset offpiste-rinteet.

Hôtel Ecrin du Val Claret, Tignes, Ranska (kolme tähteä)

Hotelli on alppityyliin sisustettu moderni rakennus, jossa on kylpylä kaikkine mukavuuksineen sekä kuntosali. Hotellissa on yhteensä 54 huonetta, joissa useimmissa on parveke. Hotellilla on myös kirjasto, baari ja takkahuone.

Aurinkoisia rinteitä St. Moritzissa Sveitsissä

St. Moritzin hiihtokeskus on yksi maailman tunnetuimmista ja vanhimmista. Siellä on järjestetty talviolympialaiset kaksi kertaa ja alppihiihdon MM-kilpailut kolmesti. Alueella aurinko paistaa keskimäärin yli 300 päivänä vuodessa, joten laskettelusäiden pitäisi olla kohdallaan. St. Moritzissa on Sveitsin pisin valaistu yörinne, joka on avoinna perjantaisin kello 19­02.

Kempinski Grand Hotel Des Bains, St. Moritz, Sveitsi (viisi tähteä)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä loistelias ja arvokas hotelli sijaitsee St. Moritzin hiihtokeskuksen kupeessa. Hotellin kylpylän altaissa käytetään vuoristolähteiden vettä, ja rentouttava kylpy tai saunominen tarjoaa vastapainoa talviurheilulle. Naisille on myös aivan oma Lady Spa. Kylpylän rentouttavissa hoidoissa käytetään öljyjä ja rasvoja, jotka sisältävät muun muassa rosmariinia, heinää, mentolia, kamferia, hunajaa ja puhdasta jäätiköiden vettä.

Lisätietoja osoitteessa www.hotels.com tai numerossa 010 808 097.