Hyppää sisältöön

Vessoja, sarjamurhaajia ja hampurilaisia – tervetuloa maailman oudoimpiin museoihin!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.04.2012
Jos et halua ahtautua turisteja täynnä olevaan taidemuseoon, on maailmalla tarjolla myös perinteistä poikkeavia näyttelyitä.

Hampurilaismuseo pikaruoan ystäville

Ovatko hampurilaiset herkkuasi? Herahtaako vesi kielellesi jo keltaisten puolikaarien näkemisestä? Siinä tapauksessa nykyisin Yhdysvalloissa asuvan saksalaisen Harry Sperlin kokoelma on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Herra Sperlin kokoelmaan kuuluu tuhansia hampurilaisten inspiroimia tavaroita, kuten kelloja, hattuja, mukeja ja jopa hampurilaisen muotoinen sänky. Yhdysvaltojen Daytona Beachissa esillä olevan kokoelman ykköskummallisuus on purilaiseksi muutettu Harley Davidson -moottoripyörä, jonka stereoista kuuluu paistetun pihvin sulosihinä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intialainen vessamuseo

Intian New Delhissä sijaitseva Vessamuseo ei ehkä heti ajatuksena houkuttele, mutta tämä ainutlaatuinen museo kertoo yli 4 500 vuoden historiallista tarinaa.

Kokoelman on kerännyt intialainen sosiologi kansainvälisten asiantuntijoiden avulla, ja nähtävillä on toilettien koko kehityksen kaari vuosisatojen ajalta. Museossa voi myös tutustua eri maiden käymäläkulttuureihin ja rakennustekniikoihin. Jostain syystä myös perheen pienempien kerrotaan pitävän museosta kovasti.

Sarjamurhaajamuseo Firenzessä

Ah Firenze, tuo taidehistorian ja kulttuuriaarteiden kehto! Ehkä hieman yllättäen italialaiskaupungin sydämessä sijaitseekin sarjamurhaajamuseo.

Kauhuelokuvien ja kriminaalien fanien kannattaa piipahtaa selkäpiitä karmivassa museossa tutustumassa historian kuuluisimpiin sarjamurhaajiin. Näyttelyssä on myös esitelty lain kouran käyttämiä keinoja murhamiesten rankaisemiseen, sekä murhien selvittämisissä käytettyjä tutkintatapoja.

Koirien kaulapantamuseo

Moni koiranomistaja aliarvostaa lemmikkimussukkansa kaulapantaa, aivan kuin kyseessä olisi vain yksinkertainen esine. Englannin Maidstonesta löytyvässä koirien kaulanpantamuseossa asiat pannaan perspektiiviin ja kaulapannat saavat vihdoin ansaitsemansa arvostuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Leedsin linnan yhteydessä sijaitsevassa museossa on esillä kaulapantoja aina 1400-luvulta asti, jolloin ne oli suunniteltu estämään susien hyökkäykset. Rahalla saa, myös arvokkaan kaulapannan: museossa myytävät luksuspannat ovat hopeisia ja niissä on jalokiviä.

Lähde: Hotels.com