Hyppää sisältöön

Maailmaa kiertävän suomalaisbussin matka tyssäsi – miten käy Pikavuoron?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.12.2012
Pikavuoro maailman ympäri -seurueen bussi Ajokki Royal ei pääse jatkamaan matkaa Kiinaan. Miten Etelä-Koreaan matkaavan suomalaisseurueen reissu jatkuu?

Ajokki ei pääse Kiinaan

Pikavuoro maailman ympäri -seurueen menopelinä maailmaa kiertävä 24-vuotias suomalaisbussi Ajokki Royal ei pääse suunnitelmien mukaan Kiinaan. Ajokki joutuu kääntämään keulansa Laosista takaisin Thaimaahan kolmikymmenpäisen retkueen jatkaessa matkaansa.

Ajokki on käynyt aiemmin Kiinassa alkuvuodesta 2011. Tällä kertaa paperiasioissa tuli kuitenkin mutkia matkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ajokin ja matkustajien paperit on laitettu yli kolme kuukautta sitten ohjeiden ja aikaisemman kokemuksen perusteella Kiinan yhteyshenkilölle ja viranomaisille. Ilmeisesti hallinnollisten muutosten takia Kiinan matkatoimisto ei kuitenkaan ole saanut järjestettyä asioita siten, että voisimme lähteä tekemään rajanylitystä täältä Luang Prabangista, kertoo pikavuorokippari Jani Laine.

Suomalaisbussi Ajokki Royal ei pääse Kiinaan - edessä paluu Thaimaahan

Laineen mukaan asiat olisivat nopeutuneet ja Ajokki olisi mahdollisesti saatu maahan mikäli pöytään olisi lyöty lähes 30 000 euron suuruinen summa. Tällaisiin toimintatapoihin kippari ei kuitenkaan ole halunnut lähteä mukaan.

Pikavuorolaiset jatkavat matkaa

Pikavuorolaisten matka jatkuu kuitenkin Jani Laineen järjestämällä kyydillä aikataulun mukaan. Kippari itse joutuu siirtämään Ajokin Thaimaahan, jossa sille saadaan neuvoteltua lisäaikaa Kanadan laivausta odotellessa.

Jani olettaa tapaavansa seurueensa viimeistään Hongkongissa. Siihen saakka kapteenin nauha luovutetaan viihdepäällikkö Tuomas Pöyrylle, joka johdattaa joukon Kiinaan pitäen tiiviisti yhteyttä kuskiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hongkongista on tarkoitus vuokrata luotettava bussi kuskeineen ja oppaineen aina Pekingiin asti. Etelä-Koreaan pikavuorolaiset suuntaavat aikataulun mukaan lentäen tai laivalla.

Laine ei halua pikavuorolaisten pilaavan matkaansa murehtimalla Ajokin kohtaloa.

– Tämä on hieno reissu ilman Ajokkiakin. Muutokset ovat mahdollisia, elleivät jopa todennäköisiä, muistuttaa pikavuorokippari.

Katso Laineen videohaastattelu ja seuraa suomalaisporukan matkaa Pikavuoro maailman ympäri -blogista!

Kuvat: Mirka Karvonen