Hyppää sisältöön

Hobitti-huuma leviää – näin megaelokuva houkuttelee turisteja Uuteen-Seelantiin

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 08.03.2017
Uusi-Seelanti ottaa kaiken irti maassa kuvatuista Hobitti-elokuvista.

Uudesta-Seelannista tuli hobittien koti

Tällä viikolla Suomessakin ensi-iltansa saanut Hobitti – Odottamaton matka -elokuva on lietsonut hobittivillitystä ympäri maailmaa.

Vuoden odotetuin elokuva sijoittuu Keskimaahan, aikaan 60 vuotta ennen J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -saagaa. Elokuvassa Bilbo Reppuli yrittää vapauttaa lohikäärme Smaugin valloittamaa Ereborin kääpiövaltakuntaa yhdessä 12 kääpiön ja heidän johtajansa Thorin Tammikilven kanssa. Trilogian kaksi muuta osaa ilmestyvät vuosina 2013 ja 2014.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuvatrilogian kuvausmaana toiminut Uusi-Seelanti on ottanut leffailmiöstä kaiken irti: maassa on käynnissä hobittiaiheinen matkailukampanja, joka on jo ehtinyt voittaa useita palkintoja.

Kampanjan avulla maan matkailutoimisto toivoo voivansa näyttää turisteille, että elokuvista tutut huikaisevat maisemat todella löytyvät Uudesta-Seelannista.

http://www.youtube.com/watch?v=U5rc-5FinU4

Hobbiton kutsuu tosifaneja

Uuteen-Seelantiin saapuvat matkailijat eivät elokuvahuuman keskellä voi olla huomaamatta hobitteja. Aucklandin lentokentälle on pystytetty valtava hobitti-installaatio, ja reissaajat ovat jopa saattaneet saada passiinsa Keskimaan leiman.

Leffafanien ehdoton käyntikohde on Pohjoissaaren Matamatassa sijaitseva Hobbiton, jossa elokuvia on kuvattu. Vehreä kuvauspaikka eli elokuvia varten rakennettu Kontu on avoinna yleisölle opastetuilla kierroksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hobitti-huuma leviää maailmalla - Uusi-Seelanti ottaa kaiken irti

Maan epävirallinen hobittipääkaupunki Wellington puolestaan sai Hobitin ensi-illan myötä toisen nimen, The Middle of Middle-earth eli Keskimaan keskus.

Uuden-Seelannin televisiossa on jopa nähty Keskimaan sääennuste, jonka esitti hobitiksi pukeutunut säämies otusten omalla kielellä. Maassa on julkaistu myös hobittiaiheisia kolikoita.

Lentoyhtiö panostaa hobitteihin

Uuden-Seelannin kansallinen lentoyhtiö Air New Zealand on myös nähnyt hobiteissa oivallisen markkinaraon: yhtiö on koristanut yhden koneistaan hobittiaiheisilla kuvilla. Lentokonetta on kuvailtu lentäväksi mainostauluksi.

Hobitit löysivät lentokoneen kylkeen uutuusleffan kunniaksi

Koneen ulkoasun lisäksi myös sisätiloissa pääsee virittäytymään Keskimaan tunnelmiin: lentoyhtiö on nimittäin julkaissut hobitteja vilisevän turvallisuusvideon. Hauska pätkä pitää sisällään cameo-roolin muun muassa ohjaaja Peter Jacksonilta.

Katso turvallisuusvideo täältä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Tourism New Zealand, Air New Zealand
Kuvat: Air New Zealand ja Flickr / ed 37
Video: PureNewZealand

Lue myös: Opas Sormusten herran jäljille Uuteen-Seelantiin