Hyppää sisältöön

Suomalaiskokki pohjoismaisen gourmet-kilpailun ykköseksi

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.06.2015
Ravintola Olon Taneli Myllyvirta voitti Tukholmassa järjestetyn gourmet-kilpailun finaalin.

Palkinto Suomeen toista kertaa

Tukholmassa kymmenettä kertaa järjestetty Linie Award etsii parhaita 20–26 -vuotiaita pohjoismaisia keittiö- ja baarimestareita. Michelin-tähdellä palkitun helsinkiläisen ravintola Olon sous chef Taneli Myllyvirta voitti Linie Awardin keittiömestarisarjan yhdistelemällä kisa-annoksessaan silokampelaa, merirapua ja fenkolia.

– Annoin todellakin kaikkeni ja onneksi tuomaristo ymmärsi minua. Kisaan valmistautuessani suuntasin syvälle suomalaisiin metsiin löytääkseni tuoreita ja luonnollisia yrttikasveja kilpailuannokseni kruunuksi. Työskentelen 60 tuntia viikossa ja käytän kaiken vapaa-aikani erilaisten yrttien ja mausteiden käytön opettelemiseen, onnellinen Myllyvirta kertoo voittosuorituksestaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailun tuomaristossa istui Michelin-palkittuja keittiömestareita Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta ja Saksasta. Tuomariston puheenjohtaja Jacob Holmström kuvailee Myllyvirran voittoa ansaituksi.

– Kilpailun taso oli jälleen kerran kova. Pohjoismainen gourmet-kulttuuri on maailman huippua. Kilpailu on merkittävä ponnahduslauta nuorille kyvyille kohti kansainvälistä uraa ja Tanelinkin tulevaisuus on varmasti valoisa, Holmström sanoo.

Myllyvirta on Linie Awardin historian toinen suomalaisvoittaja. Antti Nurkka valittiin keittiömestarisarjan voittajaksi vuonna 2006.

Lähde ja kuva: Linie Award

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Taste of Helsingin perustaja: Haluamme tuoda gourmetruoan lähemmäs ihmisiä