Suomalaiskokki pohjoismaisen gourmet-kilpailun ykköseksi
Palkinto Suomeen toista kertaa
Tukholmassa kymmenettä kertaa järjestetty Linie Award etsii parhaita 20–26 -vuotiaita pohjoismaisia keittiö- ja baarimestareita. Michelin-tähdellä palkitun helsinkiläisen ravintola Olon sous chef Taneli Myllyvirta voitti Linie Awardin keittiömestarisarjan yhdistelemällä kisa-annoksessaan silokampelaa, merirapua ja fenkolia.
– Annoin todellakin kaikkeni ja onneksi tuomaristo ymmärsi minua. Kisaan valmistautuessani suuntasin syvälle suomalaisiin metsiin löytääkseni tuoreita ja luonnollisia yrttikasveja kilpailuannokseni kruunuksi. Työskentelen 60 tuntia viikossa ja käytän kaiken vapaa-aikani erilaisten yrttien ja mausteiden käytön opettelemiseen, onnellinen Myllyvirta kertoo voittosuorituksestaan.
Kilpailun tuomaristossa istui Michelin-palkittuja keittiömestareita Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta ja Saksasta. Tuomariston puheenjohtaja Jacob Holmström kuvailee Myllyvirran voittoa ansaituksi.
– Kilpailun taso oli jälleen kerran kova. Pohjoismainen gourmet-kulttuuri on maailman huippua. Kilpailu on merkittävä ponnahduslauta nuorille kyvyille kohti kansainvälistä uraa ja Tanelinkin tulevaisuus on varmasti valoisa, Holmström sanoo.
Myllyvirta on Linie Awardin historian toinen suomalaisvoittaja. Antti Nurkka valittiin keittiömestarisarjan voittajaksi vuonna 2006.
Lähde ja kuva: Linie Award