Hyppää sisältöön

Risteilytragedian satavuotispäivä lähestyy – Titanic-nähtävyydet aukeavat

Kirjoittajan oletuskuva
Kalle Päivitetty: 19.06.2012
Titanicin uppoamisesta tulee huhtikuun 15. päivänä kuluneeksi 100 vuotta. Tragediaa muistellaan ympäri maailmaa erilaisin nähtävyyksin ja tapahtumin.

Belfast, Pohjois-Irlanti

Titanic rakennettiin Pohjois-Irlannin Belfastissa, jossa matkailijoille on avattu jättimäinen Titanic-keskus. Aluksen synnyinkaupungin hulppea nähtävyys on kuusikerroksinen rakennus, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan Titanicin vaiheisiin alusta loppuun. Huhtikuussa Titanic Belfastissa nähdään muun muassa MTV:n järjestämä konsertti. Titanicin neitsytristeilyn epäonnista tarinaa voi muistella myös keskuksessa esitettävän näytelmän kautta.

Southampton, Englanti

Titanicin lähtösatamana tunnetussa Southamptonissa turma ei ole unohtunut – lähes 500 perhettä menetti jäsenen tuhoisalla risteilyllä. Kaupungin uusi multimiljoonaprojekti Sea City Museum valottaa Titanicin elämää vierailijoille. Museossa kävijät voivat itse kokeilla millaista olisi ollut ohjata alusta ja testata, olisiko jäävuoren havaitseminen helppoa 100 vuotta vanhan kaluston avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cherbourg, Ranska

Ranskan Cherbourgista Titanic poimi kyytiinsä lähes 300 matkustajaa, joista monet haaveilivat paremmasta elämästä toisaalla. Cité de la Mer –museossa avataan 10.4. uusi näyttely, jossa pääsee tutustumaan Titanicin rakennustöihin sekä työntekijöiden ja matkustajien elämään aluksella.

Orlando, Florida

Yhdysvaltain Orlando tunnetaan Disney Worldin ja Universal Studiosin kaltaisista hulppeista teemapuistoista, mutta nyt kaupungissa voi kokea myös Titanic The Experience –nähtävyyden. Orlandossa vierailijoilla on mahdollisuus tutustua muun muassa alkuperäisversioiden mukaan rakennettuun ensimmäisen luokan sviittiin sekä aluksen vaikuttavaan portaikkoon. Rakennuksen 17 galleriassa on esillä yli 400 uniikkia alukselta pelastettua muistoesinettä.

Naantali, Suomi

Titanicin tunnelmiin päästääksen ei välttämättä tarvitse lähteä kauas, sillä myös Naantalissa järjestetään teemaan liittyviä tapahtumia. Wanha Naantali Kaupan näyteikkunassa ja vitriinissä on esillä Titanic-aiheisia keräilyesineitä, joiden joukossa on sekä aitoja tuotteita että replikaatteja. Osa esineistä toimi rekvisiittana viimeisimmän Titanic-elokuvan kuvauksissa.

Kesällä Naantalissa käynnistyy Titanic-aiheinen opastettu kävelykierros, jonka aikana kuullaan millaista kaupungissa oli turman aikaan vuonna 1912. Kierroksella kerrotaan myös Titanicin suomalaismatkustajista.

Lähde: Huffington Post / Cheap Flights, Naantalin Matkailu
Kuva: Naantalin Matkailu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen