Hyppää sisältöön

Nuoripari jäi loukkuun vaellusreissulla – yhdeksän päivää luonnon armoilla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2012
Lumimyrskyn keskelle joutuneet amerikkalaisnuoret selvisivät yhdeksän päivää Uuden-Seelannin luonnon armoilla.

Myrsky sekoitti vaellusreissun Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa vaellusreissulle lähteneet amerikkalaisnuoret Alec Brown ja Erica Klintworth jäivät jumiin keskelle villiä luontoa, kun rankkasateet ja lumimyrsky sulkivat pariskunnan reitin. Nuoret eivät päässeet ylittämään tulvivaa jokea ja jäivät loukkuun luonnon armoille. Tapauksesta uutisoi CBC News.

Brown ja Klintworth olivat molemmat opiskelijavaihdossa Uuden-Seelannin Christchurchissa. Nuorenparin reissu alkoi kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun he päättivät lähteä patikoimaan ja lukemaan tentteihin luonnon helmaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Havaittuaan joutuneensa loukkuun, nuoret alkoivat säännöstellä evääksi pakkaamiaan pähkinä- ja siemensekoituksia, keksejä ja riisiä. He myös kylpivät kuumissa lähteissa pysyäkseen lämpiminä.

Parivaljakon kansallispuistoon kyydinnyt amerikkalaisopiskelija huolestui ja hälytti apua, kun nuorista ei ollut kuulunut mitään kahdeksaan päivään.

Yhdeksän päivän jälkeen joki näytti turvalliselta ylitettäväksi ja nuoret pääsivät palaamaan Christchurchiin olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Pariskunnan etsintöjä johtanut ylikonstaapeli Sean Judd kertoi uutistoimisto AP:lle nuorten toimineen oikein vaikeissa olosuhteissa. Juddin mukaan he olisivat kuitenkin voineet varustautua paremmin reissuun lähtiessään.

Lähde: CBC News
Kuva: Flickr / My Daily Sublime

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen