hero taustakuva

Näissä maissa pärjäät parhaiten englannin kielellä – vertailun kärjessä neljättä kertaa ruotsalaiset

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Suomalaisten englannin kielen taito maailmalla on huippuluokkaa, mutta vuoden 2018 vertailussa Suomen sijoitus laski hieman.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 08.11.2018
facebook   whatsapp

Ruotsalaisten englannin kielen taito paras

Suomalaisten matkailijoiden englannin kielen taito on yhä huippuluokkaa, kertoo kansainvälinen koulutusyritys EF Education First. EF vertaili eri kansallisuuksien englannin kielen taitoa, ja suomalaiset sijoittuivat EF English Proficiency Index -vertailussa kahdeksanneksi.

Vertailun kärkisijalle palasi kuitenkin vuonna 2018 Ruotsi, joka nousi neljättä kertaa vertailun huipulle. Viime vuoden pätevin englannin taitaja Alankomaat putosi toiseksi.

Listan nousijoita olivat Luxemburg ja Etelä-Afrikka, jotka kohensivat asemiaan Suomen ohi. Myös Singapore, Norja ja Tanska ohittivat Suomen vertailussa. Singapore on ensimmäinen Aasian maa, joka nousi kärkikolmikkoon.

Parhaiten englannilla tulee toimeen Euroopassa, sillä kymmestä parhaasta englannin kielen osaajamaasta kahdeksan sijaitsee Euroopassa.

Suomi pysyvästi parhaan kymmenen joukossa

Vertailussa pärjääminen tarkoittaa sitä, että englannin kielen merkitys on tunnistettu ja englannin kielen opetuksessa pärjätään kansainvälisesti. Suomalaisten matkailijoiden kielitaito on yleisesti hyvä.

Suomen sijoitus on hieman heikompi kuin aiempina vuosina. Viime vuonna sijoitus oli kuudes. Heikoin tulos on vuodelta 2013, jolloin sijoitus oli seitsemäs. Vuoden 2018 tulos on siis Suomen heikoin tähän mennessä. Vertailun 88 maan joukossa Suomi pysyttelee kuitenkin kärkikymmenikössä.

Parhaimmillaan suomalaisten englannin kielen taito on päässyt neljänneksi parhaaksi maailmassa.

Latinalaisen Amerikan englannin kielitaito laskussa

Tutkimus pohjautuu 1,3 miljoonan aikuisen englannin taidon kartoitukseen 88 maassa. Kartoituksessa ei ole huomioitu niitä, jotka puhuvat englantia äidinkielenään. Tutkimus julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011.

Yleisesti englannin kielen taito ympäri maailmaa on noussut, mutta latinalainen Amerikka tekee poikkeuksen. Latinalaisessa Amerikassa englannin kielen taito oli hienoisessa laskussa, joskin osaamistaso on latinalaisessa Amerikassa yhteneväisempi kuin missään muualla. Tämä tarkoittaa sitä, että vaihtelut vahvimpien ja heikoimpien englannin kielen taitajien välillä ovat pieniä.

Naisten osaavat englantia keskimäärin paremmin kuin miehet. Ero on kasvanut vuoden 2016 jälkeen.

Maailman 10 parasta englannin kielen osaajamaata

 1. Ruotsi
 2. Alankomaat
 3. Singapore
 4. Norja
 5. Tanska
 6. Etelä-Afrikka
 7. Luxemburg
 8. Suomi
 9. Slovenia
 10. Saksa

Lähde: EF Education First
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.