Hyppää sisältöön

Lätkäfanit täyttävät hotellit – Helsinki suositumpi kuin Tukholma

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 02.05.2012
Hotels.comin mukaan Helsingin hotellien kysyntä on kasvanut ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Urheilu ja kulttuuri vetävät Helsinkiin

MM-jääkiekon kotikisoihin valmistautuvan Helsingin hotellikysyntä on kasvanut alkuvuonna roimasti. Varaussivusto Hotels.comin mukaan kisäisännyyden jakavassa Tukholmassa vastaavanlaista kasvua ei ole nähty. Kaikki mitalipelit pelataan Helsingissä.

Innokkaimmin Suomesta on haettu hotellihuoneita itänaapurin suunnalta: Venäjällä Helsingin hotellihaut kasvoivat huimat 275 prosenttia. Vaikka kiekkokansana tunnettu Venäjä pelaakin alkusarjaottelunsa Tukholmassa, kasvoi kiinnostus naapurimaan hotellitarjontaan vähemmän – noin 156 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös suomalaiset näyttävät olevan suuntaamassa kotikisoihin, sillä haut Helsingin hotelleihin nousivat kotimaassa 111 prosenttia. Lisäksi hotellihaut Helsinkiin kaksinkertaistuivat Sveitsissä, Ruotsissa, Saksassa ja Italiassa.

MM-kiekko ei kuitenkaan yksin selitä Helsingin suosiota, sillä myös esimerkiksi irlantilaiset ja hollantilaiset ovat innostuneet Suomesta. Jääkiekko tuskin vetää näitä kansallisuuksia pohjolaan, vaan syynä ovat todennäköisimmin Helsingin designpääkaupunkivuosi sekä yleisurheilun EM-kisat kesäkuun lopussa.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Visit Finland