Hyppää sisältöön

Lähde jouluostoksille Lontooseen

Rantapallo Päivitetty: 19.06.2012
Muotia, herkkuja ja hienoa tunnelmaa.

1. Punta on yhä todella halpa verrattuna euroon.

2. Harrods. Lontoon ykköstavaratalo on puoliksi suomalainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Ulkoilmatoreilta löydät mitä tahansa: vintage-aarteita, nuorten vaatesuunnittelijoiden mallistoja tai vaikka luomuviljelijöiden herkkuja. Suosituimpiin toreihin kuuluvat Itä-Lontoon Spitalfields Market, intialaisvaikutteinen Brick Lane Market ja perinteinen Greenwich Market.

4. High street shopping on peribrittiläinen harrastus. Lontoosta löytyvät kaikki suurten ketjujen kuten Topshopin, Uniqlon, Gapin ja Banana Republicin myymälät.

5. Harvinaisten ja käytettyjen kirjojen tarjonta on Lontoossa pökerryttävä. Esimerkiksi sarjakuva- ja scifi-kauppa Forbidden Planetin valikoima on jo itsessään nähtävyys. Design-kirjallisuutta puolestaan löytyy pilvin pimein Magmasta tai vaikka Tate Modernin ja muiden museoiden kirjakaupoista.

6. Westfield London. Kaupungin länsiosaan avattiin vuosi sitten 5-kerroksinen ostoskeskus, joka mahtailee valikoimallaan; 270 kauppaa levittäytyvät yhteensä yli 30 jalkapallokentän pinta-alalle.

7. Kenkäkaupat. Kurt Geiger, Lollipop, Poste Mistress, The Old Curiosity Shop, Sniff ja Black Ruffle ovat vain muutamia lontoolaisten kenkäfriikkien suosikkiputiikeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Legendaariset ostoskadut kuten Oxford Street, Portobello Road ja Tottenham Court Road sopivat kiireisellekin shoppailijalle, sillä kaupat sijaitsevat tiiviisti yksi toisensa vieressä.

9. Sisusta kuin lady. Paikallisen Time Out -lehden suosittelemiin sisustusliikkeisiin kuuluvat Twentytwentyone, Labout & Wait, Mint, Aria, SCP, Paul Smith, Heal’s, The Cloth Shop, Bermondsey 167, James Worrall Antiques ja Treacle.

10. Halvat lennot. easyJet lentää Helsinki-Vantaalta Lontoon Gatwickille päivittäin. Liput alkaen 21,99€ sisältäen verot ja kulut.