Hyppää sisältöön

Koiran ravintolaetiketti – muista nämä ohjeet lemmikin kanssa reissatessa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.04.2012
Viihtyykö lemmikkisi kahvilassa? Koiran ravintolaetiketti on julkaistu yhteisten pelisääntöjen luomiseksi.

Koiran ravintolaetiketti selventää pelisääntöjä

Vuodenvaihteessa voimaan astunut lakimuutos antaa ravintoloitsijoille mahdollisuuden sallia asiakkaiden koirat ravintoloissa ja kahviloissa. Tänään kuudetta kertaa vietettävänä koiranpäivänä Dogia-verkkopalvelu on julkaissut koiran ravintolaetiketin. Oppaan ovat tarkastaneet Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry sekä Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Koiran ravintolaetiketti on ohjeistuksen laatineiden tahojen mukaan käyttäytymisopas sekä suositus koiranomistajalle hyvään ja muut huomioivaan ravintolakäyttäytymiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Lakimuutos on synnyttänyt runsaasti keskustelua, kysymyksiä, hämmennystä ja myös voimakkaita mielipiteitä niin koirien omistajissa, ravintoloitsijoissa kuin ravintolavieraissakin. Siksi halusimmekin luoda pelisäännöt, joissa on huomioitu mahdollisimman hyvin eri osapuolet, kertoo Dogian toimitusjohtaja Tanja Haapamäki.

Koira ei viihdy meluisassa baarissa

Koiran ravintolaetiketti kehottaa koiranomistajaa esimerkiksi huomioimaan mahdolliset koira-allergikot sekä varmistamaan, että koira ei kerjää muiden ravintolavieraiden pöydästä. Puhtauteen tulee ohjeistuksen mukaan myös kiinnittää huomiota – märkänä tai kuraisena ravintolavisiitti kannattaa ehkä jättää väliin.

Myös koiran näkökulma on otettu huomioon: Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto muistuttaa, että koira ei viihdy humalaisessa seurassa tai meluisassa baarissa.

Erityisesti nelijalkaisille suunnattuun kuppilaan voi tutustua Tampereella, jossa toimii Koirakahvila Vainu.

Lue koiran ravintolaetiketti kokonaisuudessaan Dogian sivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Flickr / nick farnhill