Hyppää sisältöön

Hotellihinnat harppasivat Pohjoismaissa – Tanska on nyt kallein

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 21.03.2012
Tukholma ja Kööpenhamina kirivät Oslon edelle pohjoismaisten pääkaupunkien hotellihinnoissa, kertoo tuore raportti.

Tanska ja Tukholma kallempia

Kallein Pohjoismaa hotelliyön keskihinnalla mitattuna vuonna 2011 oli Tanska, kertoo Hotels.comin tuore Hotel Price Index-raportti.

Tanskassa hotelliyö maksoi keskimäärin 122 euroa. Ruotsissa hinta nousi suhteessa Tanskaa enemmän edellisvuoteen verrattuna, mutta jäi niukasti kakkoseksi 121 euron keskihinnallaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norjassa hinnat laskivat muista Pohjoismaista poiketen. Kolmen prosentin lasku
pudotti maan piikkipaikalta kolmanneksi.

Myös pääkaupunki Oslo menetti oman paikkansa pohjolan kalleimpana pääkaupunkina. Vuoden 2011 listan ykkönen oli 12 prosentin nousun siivittämä Tukholma, jossa keskihinta asettui 129 euroon.

Suomessa ja Islannissa pärjää vähemmällä

Sekä Helsingissä että Suomessa kokonaisuutena keskihinta nousi 6 prosenttia. Vaikka nousu oli yksi euroalueen suurimpia, pysyivät hinnat selkeästi Tanskan, Ruotsin ja Norjan takana.

Helsingissä hotellihuone maksoi keskimäärin 107 euroa, ja koko maan keskihinta kohosi 106 euroon. Maan kallein kaupunki oli kuitenkin Tampere, jossa hotelliyön hinta oli keskimäärin 114 euroa.

Tuhkapilvestä ja finanssikriisistä toipunut Reykjavik harppasi 18 prosenttia, mutta on silti huomattavasti muita pohjolan pääkaupunkeja halvempi 91 euron keskihinnallaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko maassa keskihinta nousi 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna ja keskihinta Islannissa oli nyt 92 euroa.

Hotels.comin Hotel Price Index on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman.

Kuva: Flickr/Lucia Davila