Hyppää sisältöön

Avaruuslennot myyntiin Suomessa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 21.03.2009
Miltä tuntuisi nähdä koko maailma ja ääretön pala taivasta 110 kilometrin korkeudessa?

Virgin Galactic-yhtiö aloittaa matkustajalennot avaruuteen vuonna 2011. Reilun kahden tunnin pituiselle avaruuslennolle lähdetään Yhdysvalloissa New Mexicon osavaltiossa sijaitsevasta Spaceport-avaruuskeskuksesta ja vuotta myöhemmin lähtöpaikaksi voi valita myös Ruotsin Kiirunan. Tällä hetkellä matkoja on varattu jo 300 ja avaruuteen on lähdössä 40 eri kansallisuuden edustajaa, muiden muassa neljä ruotsalaista ja kaksi tanskalaista. Suomalaisia avaruusmatkailijoita ei vielä ole luvassa.

– Area tarjoaa matkoja kaikkialle maailmaan, nyt myös avaruuteen. Olemme iloisia, että meidät valittiin matkailualan johtavana sähköisenä toimijana Virgin Galacticin edustajaksi Suomessa. Unelma matkustaa avaruuteen on lähempänä kuin uskotkaan. Kokeile miltä maailma näyttää ylösalaisin, kehottaa Arean tuotesuunnittelija, avaruusagentti Teppo Viiperi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Brian BinnieYläikärajaa avaruuslennolle ei ole, mutta vähintään ikää pitää olla 18 vuotta. Parin tunnin lentoa edeltää kolmen päivän koulutus avaruuskeskuksessa. Avaruusmatka tehdään SpaceShipTwo-sukkulalla, jonka emoalus Eve nostaa ensin 15 kilometrin korkeuteen. Saavutetussa korkeudessa sukkula irrotetaan emoaluksesta, sen moottorit käynnistetään ja se nousee noin 90 sekunnissa 110 kilometrin korkeuteen. Seuraavan neljän minuutin aikana matkustajat ovat painottomassa tilassa ja voivat kellua aluksen sisällä ihaillen rajattomia avaruusmaisemia. Alus laskeutuu kiitoradalle tavallisen lentokoneen tavoin. Aluksessa on tilaa kuudelle matkustajalle ja kahdelle pilotille.