Hyppää sisältöön

Kaupunkilomaa arabialaisittain Jeddassa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 12.12.2009
Jedda on suuri kaupunki Punaisenmeren rannalla Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabiassa Jedda tunnetaan erityisesti ostosalueistaan, ravintoloistaan ja kahviloistaan. Meren rannalla on myös valtakunnan suurin rantatontti kävelykatuineen, joka on hotellien, rantojen ja lomapaikkojen tiiviisti ympäröimä. Tämä lomakylä on Jeddan matkailun keskus, jonne valtaosa turisteistakin saapuu. Pitkin meren rantaa levittäytyvää Jeddaa yhdistää Corniche, lähes 30 kilometriä pitkä rantakatu, jonka varrella voi ihmetellä erikoisia veistoksia ja rantamaisemia.

Nähtävää Jeddassa

Jeddan vanhakaupunki, al-Balad sijaitsee modernien kaupunginosien eteläpuolella. Vaikka Jeddan vanha osa onkin murenemassa, sieltä voi silti löytää kiehtovia nähtävyyksiä. Vanha kaupungin muuri on jo aikaa sitten revitty alas, mutta sen portit ovat yhä jäljellä näyttämässä paikan missä se ennen kohosi. Vanhastakaupungista voi löytää paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten huojuvia ja monikerroksisia korallista rakennettuja taloja, joista Jedda on kuuluisa. Koska koralli ei ole erityisen kestävä rakennusmateriaali, suurin osa taloista on kamalassa kunnossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhan kaupungin korallitalot ja moderni miljoonakaupunki luovat välilleen mielenkiintoisen kontrastin. Samaa voisi sanoa myös tavoista ja kulttuureista, sillä länsimaisen turistin täytyy olla ymmärtäväinen Saudi-Arabian tapoja kohtaan. Esimerkki: vaikka ulkona syöminen on osa jeddalaista elämäntapaa, kannatta huomioida että ravintoloissa on omat osastonsa miehille ja perheille, eikä miehestä ja naisesta koostuvia pariskuntia katsota hyvällä. Myös alkoholi on laitonta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saudi-Arabian Jeddah

Tämän matkustajan viinanhimolla ei ollut mitään rajaa! Teippasi 14 pulloa alkoholia vartaloonsa

Pyhä Moskeija

Tähän yllättävään paikkaan aiotaan rakentaa maailman suurin hotelli

Saudi-Arabian öitä Riadissa