Hyppää sisältöön

Erikoiset hotellit luonnon äärellä

Mia Pennanen
Mia Pennanen Päivitetty: 28.11.2023
Hotelli voi olla myös kokemus itsessään. Yöpyminen maalla, merellä, ilmassa tai jään sisällä ei ole vain mielikuvitusta vaan täysin mahdollista.

Jäähotelli: Hôtel de Glace, Quebec, Kanada

Tämä hotelli ei jätä vieraitaan kylmäksi – ainakaan elämysten puolesta. Kylmimmät hotellikokemukset tarjoaa Hôtel de Glacen jäähotelli Kanadan Quebecissä. Mistään heppoisesta iglusta ei ole kyse, sillä hotelli rakennetaan 500 tonnista jäätä ja 15 000 tonnista lunta. Korkeimmillaan kuusi metriä korkeita seiniä koristavat veistosmaiset kaiverrukset ja huonekalutkin on veistetty jääkuutioista.

Vieraiden viihdykkeeksi hotellin sisälle on rakennettu jääliukumäki ja goottilaisesta arkkitehtuurista vaikutteita ammentava jääbaari. Jos jäästä rakennetut seinät eivät riitä, niin yksilöllisesti sisustetuista huoneista voi itselleen valita esimerkiksi omalla takalla ja poreammeella varustetun tai jääkiekkoteemalla sisustetun huoneen. Hôtel de Glace kestää myös useamman vierailun, sillä se rakennetaan sulamisen takia joka vuosi uudestaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hôtel de Glace

Hotelli ilmassa: Jumbo Stay Hostel, Arlanda, Ruotsi

Oma sänky lentokoneessa. Kuulostaako ensimmäisen luokan luksukselta? Ruotsissa se on mahdollista hostelliyön hinnalla. Tukholmassa Arlandan lentokentän kupeeseen avattu lentokonehostelli tarjoaa vierailijalleen ikimuistoisen yön Boeing 747–200 koneessa. Vuonna 1976 rakennetussa ja vasta 2000-luvulla lentoliikenteestä poistetussa jumbojetissä on 85 vuodepaikkaa 25 huoneessa.

Uuden omistajan myötä lentokone on kunnostettu vastaamaan nykypäivän majoitusvaatimuksia: esimerkiksi saniteettitilat on rakennettu maanpäällisten standardien mukaisiksi ja koneessa on oma kahvila. Hotellikokemuksensa voi kruunata lentokoneen ohjaamoon rakennetussa sviitissä, jossa vierailija nukkuu lentokoneen ohjainlaitteiden keskellä. Ohjaamon isoista ikkunoista puolestaan voi ihailla Arlandan lentokentältä lähteviä lentokoneita.

Jumbo Hostel

Hotelli meren äärellä: Adaaran Prestige Water Villas, North Male Atoll, Malediivit

Jos haluat yöpyä mahdollisimman lähellä merta, kannattaa suunnata Malediiveille. Turkoosina hohtavan meren päälle rakennettu laguunihotelli Adaaran Prestige Ocean Villas tarjoaa kävijälleen ainekset unelmalomaan: oma terassi meren päällä, näkymä valkoiselle hiekkarannalle ja palveleva hovimestari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rauhaa ja rentoutumista hakeva löytää etsimänsä omalle yksityiselle saarelle rakennetun hotellin seesteisestä tunnelmasta ja kylpylän sekä koulutettujen hermoratahierojien palveluista. Aktiviteetteja kaipaavalle on puolestaan tarjolla niin vesihiihtoa, surffausta kuin melontaa upeassa laguunimaisemassa.

Adaaran Prestige Water Villas

Lähde: Hotels.com
Teksti: Helmi Carpén

Vertaile edulliset hotellihinnat Rantapallon hotellihaun avulla