Hyppää sisältöön

Syyskuu on muotiviikkojen aikaa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.09.2010
New York, Lontoo, Milano ja Pariisi - syyskuu on muotiviikkojen aikaa ympäri maailmaa. Kotimaassa tyyliä tarjoilee The Voicen muotiviikko Kaapelitehtaalla.

New York Fashion Week

Ensimmäinen neljästä suuresta kevät-/kesäkokoelmasta 2011 esitellään New Yorkin Mercedes Benz-muotiviikolla, joka järjestetään 9.-16. syyskuuta. MB-muotiviikko on aina järjestetty New Yorkin keskustassa Garment districtillä Bryant Parkissa. Tänä vuonna K/K 2011-näytökset tullaan pitämään Lincoln Center of Performing Artsissa New Yorkin Upper West Sidella.

New Yorkin näytösaikataulu pitää sisällään tulevia vaatekokoelmia merkittäviltä yhdysvaltalaisilta suunnittelijoilta, joista monet ovat syntyneet ja kasvaneet New Yorkissa. Tulevan kauden kohokohtia tullaan näkemään suunnittelijoilta kuten Ralph Lauren, Calvin Klein, DKNY, Michael Kors, L.A.M.B. by Gwen Stefani sekä Betsey Johnsonin näytöksessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aina trendikäs Lontoo

Aina muodikas Lontoo muuttuu supertyylikkääksi 17.-22. syyskuuta, jolloin K/K 2011-kokoelmat esitellään Somerset Housella. Brittiläiset suunnittelijaimperiumit kuten Mulberry, Paul Smith, Burberry Prorsum sekä katumuotibrändi Topman julkaisevat seuraavan sesongin muotinsa.

Lontoon muotiviikko kulminoituu viimeiseen muotinäytökseen: Fashion Fringe at Covent Garden’iin. Tämän tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin uusia uskaliaita brittisuunnittelijoita Vivienne Westwoodin ja Alexander McQueenin tapaan. Lontoon muotiviikolta valitaan kolme finalistia, joista voittajan valitsee John Galliano.

Milano juhlii muotia lähes koko syyskuun

Italian muotipääkaupunki Milano juhlii muotia lähes koko syyskuun ajan (8.-30.9.). Kevät/kesä 2011-kokoelmia esitellään 22.-28. syyskuuta Centro Sfilatessa via Gattamelatalla Milanon keskustassa.

Kuukauden tärkeimmät tapahtumat ovat naisten prêt-a-porter -kokoelmat, joilla vierailee muotialan raskassarjalaisia, kuten Voguen toimittaja Anna Wintour, sekä myös muotiostajia ja kansainvälistä lehdistöä. Myös Italian tunnetuimpia suunnittelijoita kuten Emporio Armani, Gucci, Versace, Fendi Dolce & Gabbana, Prada ja Emilio Pucci esiintyy Milanossa tänä aikana.

Pariisi päättää muotikuun

Pariisi on viimeinen neljästä suuresta muotiviikosta. Prêt-a-porter -näytökset järjestetään tänä vuonna 28. syyskuuta – 7. lokakuuta ympäri kaupunkia. Chanelin näytös on aina suurin kohokohta. Se pidetään joka vuosi Grand Palaisissa esitellen laajaa tuotantoa sekä kallista ja yksityiskohtaista koristelua. Muita ikonisia tapahtumapaikkoja ovat Le Petit Palais, Le Jardin des Tuileries ja Le Carrousel du Louvre.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noin sata muotisuunnittelijaa esiintyy tähän aikaan mukaan lukien muodin suurimpia nimiä: Louis Vuitton, Hermes, Valentino, Dior, Lacroix ja Yves Saint Laurent. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu jopa kymmenen näytöstä, joista tunnetuimmista voi bongata julkkiksia niin näyttämöllä kuin myös katsomon eturivissä.

Kotimainen vaihtoehto Kaapelitehtaalla

Kotimainem vaihtoehto metropolien muotiviikoille on Helsingin Kaapelitehtaalla 29. syyskuuta – 2. lokakuuta järjestettävä Voicen muotiviikko Helsingin Kaapelitehtaalla. Mukana Voicen muotiviikolla ovat myös suositut Indiedays-muotibloggaajat.

Majoitusta muotiviikoilla

Muotiviikot ovat tunnetusti vaikeaa aikaa löytää majoitusta ja tyylikkäimmät hotellit maailman muotikaupungeissa täyttyvät ensimmäisinä. Muotituristi voi tutkailla New Yorkin, Lontoon, Milanon ja Pariisin majoitusvaihtoehtoja osoitteessa www.agoda.fi.

Lähde: Agoda.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bergamo, Italia

Norwegian aloittaa kesällä lennot Helsingistä Bergamoon ja Sofiaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Bergamo, Italia

Päiväretket Milanosta: 4 kohdetta, jotka tuovat vaihtelua kaupunkilomaan

Nizza, Ranska

Air Balticin aloitti lennot Tampereelta Nizzaan ja Milanoon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja