Hyppää sisältöön

Vieraile Suomen viinitiloilla

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 16.04.2008
Vaikka yleensä viinimatkailu yhdistetäänkin esimerkiksi Ranskan, Italian tai Espanjan maisemiin, voi viinimatkoja tehdä myös kotoisasti Suomessa.

Mansikoita Ruusulassa

Ruusulan Marja- ja Viinitila, Laukaa
“Kun seuraat mansikan tuoksua, löydät tiesi Ruusulaan”, lupaa Ruusulan Marja- ja Viinitila. Ruusulassa voi nauttia makeita mansikoita ja raikkaita marjaviinejä pihlajapuun katveessa tunnelmallisella terassilla. Tilalta saa ostaa viinien lisäksi mukaan myös itsepoimittuja tai valmiiksi kerättyjä mansikoita. Kesäpäivä kuluu rattoisasti keskellä Keski-Suomen järvimaisemaa. Tilalla on viinitupa, terassi ja viinipuoti.

Viinipuoti on avoinna sopimuksen mukaan ja mansikka-aika alkaa jälleen kesä-heinäkuun vaihteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.ruusula.com

Omenoita ja merellistä tunnelmaa

Tammiluodon viinitila, Parainen
Veneilijän taukopaikka kauniissa Turunmaan saaristossa. Tilalla kasvaa noin 3000 omenapuuta, josta valmistettavia viinejä voi maistella tunnelmallisessa viinituvassa.
Kesäaikaan viinitupa on auki joka päivä klo 11-18. Tarjolla on viinien, liköörien ja muiden juomien lisäksi kahvia ja pientä purtavaa.

www.tammiluoto.fi

Vadelmaviiniä maisematornissa

Hermannin Viinitila, Ilomantsi
Kiipeä Suomen vanhimman, vuonna 1989 perustetun viinitilan Viinitorniin. Sieltä aukeaa upea näköala yli karjalaisten vaarojen aina Venäjälle saakka. Nauti lasillinen vadelmaista rosemarjaviiniä ja ihaile hehtaarien suuruisia marjaviljelyksiä ilta-auringon valossa.

Viinitorni on auki kesä-elokuussa joka päivä klo 10-22. Viinimyymälä on avoinna ma-pe klo 9-17, la klo 10-17 ja heinäkuussa myös su klo 12-17.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.hermanninviinitila.fi