Hyppää sisältöön

Koe unohtumaton Karibian-risteily – 5 syytä valita upouusi Icon of the Seas

  • Palmuja rannalla
Ilmoitus Päivitetty: 29.02.2024
Royal Caribbean -varustamon uusin laiva, maailman suurin risteilyalus Icon of the Seas aloittaa risteilyt vuonna 2024. Lue viisi syytä, miksi Turussa rakennettu alus kannattaa kokea!

MAINOS: WE LOVE CRUISES

1. Merten suurin risteilyalus

Royal Caribbean tunnetaan suurista risteilyaluksista, mutta tammikuussa 2024 risteilyt aloittava Icon of the Seas vie alusten koon aivan uudelle tasolle: laiva on 365 metriä pitkä, eli esimerkiksi 41 metriä Eiffelin tornia pidempi. 

Aluksessa on kaikkiaan 20 kantta, tilaa 7 600 matkustajalle, 2 805 hyttiä ja 2 350 henkilökunnan jäsentä. Massiivinen risteilyalus tarjoaa myös täysin uuden laivaluokan ja monia merillä ennenkokemattomia aktiviteetteja, ravintoloita ja viihde-elämyksiä. 

Royal CaribbeanIcon of the Seas
Icon of the Seas on Royal Caribbeanin ensimmäinen laiva, joka käyttää energiantuotantoon LNG-teknologiaa vähentäen päästöjä huomattavasti.

Suuri koko on mahdollistanut myös monia kiehtovia arkkitehtonisia ratkaisuja, joita laivan sisätila on pullollaan. Näyttävät kupolit, viihtyisät sopet ja moderni mutta tunnelmallinen sisustus saa nauttimaan jokaisesta hetkestä laivalla.

2. Ennennäkemättömät vesiaktiviteettimahdollisuudet

Miltä kuulostaisi risteilyalus, missä on seitsemän erilaista uima-allasta ja merten suurin uima-allas sekä laivan oma vesipuisto kuudella vesiliukumäellä? Nämä kaikki löytyvät Icon of the Seasilta!

Laivalla on satsattu vesiaktiviteetteihin enemmän kuin millään muulla aluksella aikaisemmin, ja esimerkiksi uima-allas pinta-alaa on jopa 62 prosenttia enemmän kuin Royal Caribbeanin aiemmilla aluksilla.

Royal CaribbeanIcon of the Seas
Laivalla on uutuutena swim up -baari Swim & Tonic, joka mahdollistaa drinkkien tilaamisen mukavasti suoraan uima-altaaseen. Myös liukumäkien hurja määrä on risteilyalukselle erikoista.

Icon of the Seasin suurin uima-allas Royal Bay takaa, ettei rantatuolia tarvitse olla varaamassa ennen kukonlaulua, sillä tämän altaan ympärillä riittää tilaa. Altaassa on monta eri osa-aluetta, kuten varjopaikkoja ja aurinkopaikkoja, korotettuja porealtaita sekä tietysti eeppiset näkymät suoraan merelle.

Porealtaita on aluksella kaikkiaan yhdeksän, ja hurjimmat vesipedot voivat riemuita Category 6 -vesipuiston kuudessa vesiliukumäessä.

3. AquaDome-vesiteatteri

Jättilaiva kätkee sisäänsä kolme erilaista suurta teatteria, joista mieleenpainuvin on ehdottomasti AquaDome. Aluksen keulassa ylimmällä kannella sijaitseva AquaDome-alue on päivisin valoisa lounge, jonka tunnelma muuttuu illan edetessä. 

AquaDomen keskipiste on viisi kerrosta korkea – tietysti merten korkein – vesiputous, jonka ympärille rakentuu myös teatterin lava. Esitykset tapahtuvat paitsi lavalla myös sen yläpuolella ilmassa, ja yhdistelevät Royal Caribbeanille tyypillisesti stuntteja, tanssia, uimahyppyjä ja akrobatiaa.

Royal CaribbeanIcon of the Seas
AquaDome-teatteri peittoaa perinteiset esitykset, sillä täällä järjestettävät elämykset ovat todella nannaa kaikille aisteille.

Tavallisen teatteriesityksen sijaan Aquadomen teatterilta voi odottaa jotain ihan muuta: projisointeja, videoscreenejä, robotiikkaa, lavanostimia sekä jatkuvasti muuttuva vesiputous ovat vain muutama niistä tekniikoista, joita hyödynnetään esityksissä, maailman parhaita ammattilaisia unohtamatta.

4. Naapurustot tekevät jokaisen olon kotoisaksi

Icon of the Seas -alukselta ei puutu tunnelmallisia ja siistejä oleskelualueita, sillä laiva on jaettu kahdeksaan naapurustoon, joilla jokaisella on oma tunnelmansa. 

Matkan aikana kannattaakin kiertää kaikki naapurustot ja etsiä niistä itseä eniten miellyttävät paikat – mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia merimaisemista rennosti juuri omaan tunnelmaan sopivassa ympäristössä?

Royal CaribbeanIcon of the Seas
Vehreä Central Park -alue kutsuu viettämään aikaa, sillä alueella on kahviloita ja mukavia oleskelutiloja.

Naapurustojen joukossa on esimerkiksi aktiviteetinnälkäisille sopiva Thrill Island, missä sijaitsevat niin aluksen vesiliukumäet kuin surffaussimulaattorikin. Chill Island taas on nimensä mukaisesti rauhallinen ja rento loungemainen allasalue.

Royal Caribbeanin laivoilta tuttu vehreä Central Park löytyy myös Icon of the Seas -alukselta, ja siellä on 10 000 aitoa kasvia ja puuta. Puistoalueella on muun muassa terasseja, joilla voi istuskella ennen illallista ja nautiskella vehreydestä.

5. Aluksen uudet hyttityypit

Perinteisten risteilyalusten hyttien lisäksi Icon of the Seasilla on täysin uudenlaisia hyttityyppejä, jotka monipuolistavat alueen palvelutarjontaa ja tekevät matkasta entistä ikimuistoisemman – jos vain budjetti antaa myöten! 

Laivan suurin sviitti on 165 neliömetrin kokoinen lapsiperheiden makuun sopiva Ultimate Family Townhouse, joka sijaitsee kolmessa kerroksessa ja tarjoaa majapaikat kahdeksalle hengelle. Sviitin varustukseen kuuluu muun muassa kolme parveketta ja oma liukumäki, jolla voi halutessaan laskeutua ylemmästä kerroksesta alemmas.

Royal CaribbeanIcon of the Seas
Monikerroksinen perhesviitti omalla liukumäellä pitää huolen, ettei aktiivisimmillakaan lomailijoilla tule hytissä tylsää.

Omalla liukumäellä varustellun överisviitin lisäksi lapsiperheille on aluksella myös toinen uusi vaihtoehto, Surfside Family View Balcony -parvekehytti, joka sijaitsee Surfside-naapurustossa eli laivan lapsiperheille suunnattujen palveluiden vieressä. Hytissä on muun muassa lokoisa nurkkaus, joka toimii mainiosti leikkialueena.

Lisäksi kolmas uutuus on Infinite Ocean View Balcony -hytti. Sen erikoisuus on koko seinän kokoinen ikkuna, jonka ylemmän puolikkaan saa laskettua, jolloin hytistä saa tehtyä kätevästi parvekehytin. Merimaisemista voi siis nautiskella joko kokonaan tai osittain lasin takaa.

Tutustu lisää Royal Caribbean -varustamoon sekä Icon of the Seas -laivaan We Love Cruisesin nettisivuilla. Katso varustamon koko risteilyvalikoima ja varaa unelmien matka!