Hyppää sisältöön

Miksi hankkisit omatoimiloman matkatoimistosta? Tässä siihen 5 hyvää syytä

  • Palmuja rannalla
Ilmoitus Päivitetty: 29.02.2024
Miksi varata omatoimimatka matkanjärjestäjän kautta? Tärkeimmät syyt ovat halpa hinta ja turvallisuus, mutta muitakin syitä on.

MAINOS: LONGITOURS

1. Hinta voi olla edullisempi matkanjärjestäjän kautta

Olisitko uskonut, että matkanjärjestäjän kautta varattu omatoimimatka voi tulla edullisemmaksi kuin sama matka itse varattuna? Näin voi olla, sillä matkan hinta on käytännössä lähes aina joko sama tai halvempi kuin itse varatessa, kun omatoimiloman varaa matkanjärjestäjän kautta.

Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että matkanjärjestäjä ostaa lentoja ja varaa hotelleja päätoimisesti, jolloin volyymit ovat suuria ja sitä kautta alennukset paremmin saatavilla. 

ShutterstockBali, Indonesia
Harva hoksaa, että omatoimiloman voi saada kaikkein edullisimmin matkanjärjestäjän kautta.

Valmismatkoista tuttu Longitours-matkatoimisto myy myös omatoimimatkoja, ja ehdottaa asiakkaalle joko edullisinta suoraa lentoa, tai jos hintaero on suuri, halvinta vaihtoyhteydellistä lentoa kohteeseen. Asiakas voi kuitenkin aina tehdä lopullisen valinnan lennon osalta itse.

Longitours valikoi lennot runsaasta valikoimasta eurooppalaisille tuttuja lentoyhtiöitä, joiden joukossa on niin suomalaisia kuin eurooppalaisiakin yhtiöitä sekä muita kansainvälisiä lentoyhtiöitä.

Longitoursin kautta varatessa hintaan sisältyvät aina myös matkatavarat.

2. Matkan hintaan sisältyy aina turva 

Kun matkan ostaa matkanjärjestäjältä, pakettiin sisältyy aina kuluttajasuojalain mukainen matkanjärjestäjän vakuus. Se kattaa ongelmatilanteet. Jos esimerkiksi matkaa ei pystytä jostain syystä järjestämään, saa asiakas vakuuden myötä kaikki rahat takaisin.

ShutterstockLas Palmas, Gran Canaria
Matkanjärjestäjän tarjoama turva on verraton etu erityisesti tiukan paikan tullen.

Matkanjärjestäjän vastuulla on myös varmistaa, että perillä odottava majapaikka on sellainen kuin on sovittu. Jos hotellivarauksen kanssa tulee ongelmia, matkanjärjestäjä hoitaa tarvittaessa vastaavan majoituksen matkailijalle. 

Vaikka omatoimimatkailija olisikin kokenut eikä kaipaa opaspalveluita tai suomalaista bussiryhmää ympärilleen, pitävät useimmat matkailijat hyvänä asiana sitä, että jos jotain sattuu, tilannetta ei tarvitse ratkoa itse vaan vastuu on matkanjärjestäjällä. 

3. Apua matkajärjestelyihin ja ongelmatilanteisiin

Matkanjärjestäjän tarjoama apu ei rajoitu ongelmatilanteisiin, vaan apua voi pyytää myös matkajärjestelyihin. Jos matkakohteena on esimerkiksi uusi kaukokohde, jonka viisumi- ja muut asiakirjakäytännöt ovat vieraat, saa matkanjärjestäjältä neuvoja ja vinkkejä jo ennen matkaa.

ShutterstockCancun, Meksiko
Euroopan kohteet ovat useimmille matkailijoille tuttuja, mutta kun matkustetaan kaukomaille, herää usein paljon kysymyksiä.

Longitoursin mukaan eniten kysellään kaukokohteiden passi- ja viisumikäytänteitä, jotka voivat muuttua nopeallakin aikataululla. Matkanjärjestäjältä käytäntöihin saa asiantuntevaa ja ajantasaista tietoa, eikä lentokentällä tule vastaan ikäviä yllätyksiä. 

Matkanjärjestäjän apu voi tulla tarpeeseen erityisesti uusiin kaukokohteisiin matkustaessa.

4. Kaikki varaukset löytyvät yhdestä paikasta

Kun matkan on varannut matkanjärjestäjältä, ei varausvahvistuksia tarvitse kaivaa useammasta paikasta, kun kaikki löytyy samasta sähköpostista. 

Lentojen ja hotellien lisäksi matkanjärjestäjältä voi saada myös muitakin palveluja, esimerkiksi Longitoursin kautta voi varata myös kuljetuksen lentokentältä hotelliin. Vaikka ei kaipaisi esimerkiksi opaspalveluja, useimmat omatoimimatkailijatkin arvostavat helppoa siirtymää lentokentältä hotelliin. 

5. Vapaus valita

Mielikuva omatoimiloman varaamisesta matkanjärjestäjältä rajoittuu usein suppeaan valikoimaan kohteita ja hotelleja, mutta totuus on toinen: esimerkiksi Longitoursilla on valikoimassaan 29 maata ja satoja kohteita Euroopassa, Aasiassa ja Karibialla. Joukossa on rutkasti suosittuja kohteita ja hotelleja, joita ei välttämättä muuten löytäisi.

Kohdevalikoimassa on esimerkiksi Dominikaaninen tasavalta sekä rantojen että kaupunkien osalta, Meksiko niin ikään ranta- ja kaupunkilomakohteissa, Aasiassa Bali ja Euroopassa Espanja, missä tarjolla on runsaasti niin ranta- kuin kaupunkihotellejakin, joten valikoimaa riittää. 

ShutterstockDubai, Arabiemiraatit
Matkakohteen valinnassa ei tarvitse tehdä kompromisseja, vaikka omatoimiloman varaisikin matkanjärjestäjältä.

Matkatoimiston valmiiksi kuratoimasta valikoimasta hyötyy erityisesti hotellien osalta, kun joukossa ei ole kaikkia mahdollisia kohteen hotelleja vaan asiantuntijan valmiiksi valitsemat ja hyväksi kokemat majapaikat. Valtavan valikoiman lisäksi useimpia matkailijoita helpottaa, kun joku valitsee 3–5 omiin kriteereihin sopivaa majapaikkaa, joista valita. 

Tutustu Longitoursin tarjontaan!